NBSVV wint bij TransvaliaZW

De wedstrijd TransvaliaZW tegen NBSVV kende een slappe eerste helft met een 1-1 ruststand. In de tweede helft was NBSVV de bovenliggende partij en boekte derhalve een verdiende 2-3 overwinning.

Nog niet eerder stonden TransvaliaZW en NBSVV tegenover elkaar dit seizoen. De wedstrijd, die gepland stond als eerste na de winterstop, was derhalve een inhaalduel. De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten en kan worden samengevat met het vermelden van de twee verzilverde vrije trappen. In de 30e minuut viel daaruit eerst de 1-0 van de thuisploeg, waarna Sjoerd Bestebreur tien minuten later namens NBSVV de 1-1 op het scorebord liet noteren.

Na rust was er meer actie en een duidelijk overwicht voor NBSVV. Pieter Vogelaar bracht NBSVV in de 49e minuut met een knappe kopbal uit een corner op voorsprong: 1-2. Er volgden kansen voor Patrick Ridderhof, Sjoerd Bestebreur, Rob Sneep en Jean-Paul Benard, alvorens Sjoerd Bestebreur twintig minuten voor tijd met een fraaie kopbal de bevrijdende 1-3 maakte. NBSVV bleef druk zetten, waardoor Sjoerd Bestebreur opnieuw een beste kans kreeg de score verder uit te bouwen. Door een gelukkig doelpunt van TransvaliaZW tien minuten voor tijd leek het nog even spannend te worden, maar de Nieuw-Beijerlanders lieten zich niet nog eens verrassen.