NBSVV verliest in tweede helft van Hekelingen

In een matige wedstrijd heeft NBSVV thuis verloren van Hekelingen. Na een redelijke eerste helft, waarin het 0-0 bleef, werd het spel gaandeweg de tweede helft slechter en moesten de Nieuw-Beijerlanders alsnog met 0-3 buigen voor de gasten.

Trainer Louis Jacobs is niet te benijden. Sinds de winterstop moet hij het al met vier spelers minder doen en iedere week ontbreken er daar bovenop nog wel een paar. Dit keer waren Sjoerd Bestebreur, Guus Smulders, Niels Jacobs en Dylan van de Berg niet van de partij. Desondanks startte NBSVV niet onaardig. Aan inzet geen gebrek, een positief punt voor een ploeg die het wekelijks moeilijk heeft. Het eerste kwartier vond er voornamelijk een schaakspel op het middenveld plaats. Het veld werd klein gehouden en kansen waren er voor beide ploegen niet. Na 17 minuten was de eerste mogelijkheid voor Hekelingen en twee minuten later stond buitenspel een doelpunt van de gasten in de weg. Pieter Vogelaar was voor de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt. Zijn vrije trap werd door de doelman gekeerd. Kort daarna schoot Hansjan van Genderen van afstand net naast. Hekelingen kreeg een paar minuten voor rust middels een penalty een uitgelezen kans de leiding te nemen. Doelman Mike Barendregt wist de strafschop echter te keren, zodat er bij rust nog niet was gescoord.

Direct na de thee was Hekelingen al dichtbij een doelpunt uit een vrije trap. De bal werd echter door Pieter Vogelaar op de lijn gestopt. Na een wat rommelige fase viel in de 55e minuut de 0-1. Ongewild sloop er daarna wat gelatenheid in de thuisploeg en werd de inzet minder. Desondanks wist Hekelingen er ook niet echt soepel doorheen te voetballen, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Juist de ene keer dat dat wel lukte, was het gelijk een doelpunt: een goed uitgespeelde aanval in de 71e minuut betekende de 0-2. Tenslotte werd in de 90e minuut de eindstand bepaald op 0-3.