Leerlingen 5 vwo van CSG Willem van Oranje geven gemeente advies over duurzaamheid

Ook dit jaar organiseert de Stichting Milieu Dichterbij het lesproject Scholen voor Duurzaamheid op CSG Willem van Oranje. Gemeente Hoeksche Waard neemt deel aan het lesproject door het verstrekken van een aantal opdrachten aan leerlingen van 5 vwo over de onderwerpen Duurzame Landbouw en de Energievisie Hoeksche Waard. Wethouder Huibert Steen gaf de leerlingen een derde opdracht: ‘Hoe kan het gemeentehuis in Maasdam energieneutraal worden?’

Energieneutrale gemeentehuizen

Het doel van de gemeente is om in 2040 een energieneutrale Hoeksche Waard te hebben. Het energieneutraal maken van de gemeentelijke accommodaties is daar onderdeel van, in 2030 moeten deze al energieneutraal zijn. Om ze op weg te helpen met hun opdrachten, kwamen negen leerlingen op uitnodiging van wethouder Huibert Steen op dinsdag 19 maart op bezoek in het gemeentehuis in Maasdam. Hier kregen de leerlingen een presentatie van Fred Wolters van Stedin over de werkzaamheden die Stedin uitvoert en de energietransitie waarin Stedin een grote rol heeft.

Leerlingen aan de slag

Na de presentatie van Stedin kregen de leerlingen een rondleiding door het gemeentehuis. Hierbij konden ze zien welke duurzaamheidsmaatregelen er al te vinden zijn in het pand. De komende tijd gaan de leerlingen aan de slag met de uitwerking van de opdrachten. Op 8 mei worden de adviezen gepresenteerd tijdens een eindpresentatie op CSG Willem van Oranje.

Benieuwd naar het advies!

Wethouder Huibert Steen eindigde de middag door de leerlingen veel succes te wensen met hun opdrachten. Hij is erg benieuwd naar het advies!