Hoe gaat het met Kees Dam?

Presentatrice Arjanne Kranendonk ging in HWLive Actueel in gesprek met familie van Kees Dam, de eerste poging om zijn stamcellen te bewerken was mislukt. Hij kreeg in december te horen dat er fouten in het laboratorium in Amerika zijn gemaakt en moest hij opnieuw afreizen naar Amerika. Toen hebben ze een dubbele dosis stamcellen weggehaald. Nadat deze teruggeplaatst zijn, is hij heel erg ziek geweest en heeft veel bloed gekregen en had hij koorts boven de 41 graden. Hij werd in ijsdekens gelegd want medicatie mocht er niet aan te pas komen nog geen paracetamol dit zou dodelijk zijn. Hij heeft te horen gekregen dat hij kankervrij is, iets wat ze hoopten maar niet gedacht hadden.
Hij is nu thuis en heeft zelf weer een klein stukje gefietst. Nu is er een lang traject om te herstellen. Maar hij kan dit gewoon in Nederland doen en bij zijn gezin zijn wat hem alles is. Nu blijft hij onder behandeling bij het Erasmus Universiteit, waar hij over enkele weken een scan moet ondergaan om te kijken of het ook weg blijft, een spannende tijd dus. Als hij hersteld is, komt hij zelf naar de studio om met ons terug te kijken hoe dit allemaal gedaan is. Iedereen die hem financieel gesteund heeft, wordt hartelijk bedankt. Beluister hieronder het hele interview met Cees Dam, woordvoerder van de familie.