Heinenoord – SHO

Na twee weken weer competitievoetbal met als hoofdgerecht de derby Heinenoord-SHO. Het altijd al beladen duel kreeg nog meer lading door de -juist kort voor het Hoeksche Waardse treffen- bekend geworden ”transfers” van Larbi el Harouchi en Mitch Fransen. Voor de twee hoofdrolspelers was slechts een bijrol weggelegd; Fransen begon bij de gastheren op de bank en voor El Harouchi was wegens blessureleed slechts een tribuneplaats beschikbaar. Kort voor de aftrap een tegenvaller voor SHO-trainer Sander Fakkel. Bob Bison, die in het uitduel met Brielle de geschorste Dennis Groosjohan prima verving, leek -nadat hij deze week ziek was- fit genoeg om te beginnen maar moest na de warming up alsnog afhaken. Wilshon Lima begon nu als linksachter in de basiself.
Met de vrijwel haaks op het veld staande storm  was al snel duidelijk dat er niet veel te genieten zou zijn voor de toch talrijk opgekomen kijkers. Heinenoord had iets meer windvoordeel maar fatsoenlijke combinaties waren nauwelijks uitvoerbaar, laat staan waarneembaar. Na ruim tien minuten nog meer tegenslag voor de Beijerlanders. Jeroen Kokje leek zich te verstappen en moest met hamstringklachten naar de kant. Rowdy Rijsdijk kwam er als zijn vervanger in wat weer de nodige omzettingen in het elftal tot gevolg had. Zo halverwege de eerste helft was er een uitbraak van De Noord maar het schot verdween ruim naast het doel van Peter Konings. Na ruim een half uur eindelijk een goed opgezette aanval van SHO met een uitstekende voorzet van Ricky Bokhoven. Het schot van Kevin Angel Queijo ging iets te ruim over het Heinenoordse doel. Kort voor de pauze was de wind weer spelbreker bij een mogelijkheid voor de thuisclub.
Het zat SHO niet echt mee want bij de aftrap van deel twee bleek de wind door aangroeiend onweer richting noordwest te zijn gedraaid zodat Heinenoord weer rugwind had. Al snel konden de groenhemden profiteren via Jordi van Dam die -waarschijnlijk in buitenspelpositie- de bal ontving en langs de uitkomende Konings kon scoren: 1-0. Zowel scheids- als assistent-scheidsrechter wilden van buitenspel niks weten zodat de voorsprong definitief op het bord kwam. Kort daarop brak de (weer)hel los waarop scheidsrechter Kraak, na de eerste bliksemflits en donderklap de manschappen liet inrukken. Na een onderbreking van een klein kwartier kon met de weer volop schijnende zon het spel worden hervat.
Na het wegtrekken van de donderbui bleek de wind tamelijk afgenomen wat het spel ten goede kwam. SHO ging meer risico nemen wat een paar mogelijkheden voor de gastheren opleverde die niet konden worden verzilverd. Om nog tot minimaal een punt te komen gooide Fakkel er nog twee aanvallers tegenaan. Jasper Huisman kwam voor Wilshon Lima en Ingmar van Bruggen stond zijn plekkie af aan Joost Both. Maar het leverde SHO, dat in anderhalf uur veel te weinig wist af te dwingen, niks meer op. Heinenoord werd -niet geheel onverdiend- winnaar van een door de weersomstandigheden tegenvallende topper. Op sportpark De Tienvoet raakte SHO in de achttiende speelronde ook de ongelsagen status in uitwedstrijden kwijt. Omdat Rijsoord wel wist te winnen nemen zij de koppositie weer over en deelt SHO de tweede plaats met Kloetinge. Het blijft onverandert spannend bovenaan 1 B.
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Wilshon Lima; Robin Winkels, Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo.
Wissels:
12’ Rowdy Rijsdijk voor Jeroen Kokje
70’ Jasper Huisman voor Wilshon Lima
87’ Joost Both voor Ingmar van Bruggen
Doelpunt:
53’ 1-0 Jordi van Dam
Kaarten:
Scheidsrechter John Kraak uit Piershil, hij floot vorig seizoen ook Kloetinge-SHO (3-1,) had geel voor Dennis Groosjohan en Danny Kerpel van SHO en Ramon Salaz en Leon Steketee van Heinenoord.

16-03-2019 SHO – Deltasport
Zaterdag speelt SHO de thuiswedstrijd tegen Deltasport. Vorig seizoen wered de wedstrijd kort voor tijd gestaakt bij de stand 1-1. In het restant dat maanden later werd uitgespeld veranderde de score niet meer. Tot dusver kwamen de Vlaardingers op vreemde bodem nog niet tot winst.
Aanvang 14.30 uur.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO РDeltasport wordt door Caf̩ De Dijk uit Oud-Beijerland beschikbaar gesteld. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Miko Koffie bv – Rotterdam en
Makelaardij De Groote Waard – Oud-Beijerland
zijn bij de wedstrijd sponsor van de week.