Groep 3 massaal aan de pinpas

Goed met geld leren omgaan is belangrijk. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De Regiobank neemt dit heel serieus en geeft tijdens de Week van het Geld een speciale geldles aan groep 3a van IKC De Schelf.

De Week van het Geld is een landelijk initiatief. Van 25 t/m 29 maart worden activiteiten georganiseerd om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Medewerkers van banken verzorgen gratis lessen en workshops op basisscholen door het hele land.

 

Annet van der Schans van de Regiobank ’s-Gravendeel: “We merken dat de tijd van de ouderwetse spaarpot, die zwaarder werd naarmate opa en oma vaker op bezoek kwamen, voorbij is. Onze klanten zijn steeds jonger en dat is eigenlijk heel logisch. Of het nu gaat om het sparen van zakgeld of het doen van kleine uitgaven: wij als lokale Regiobank helpen jonge kinderen graag op weg in de wereld van geld, betalen, sparen en pinnen.”

Of kinderen in de toekomst in groep 3 al met een pinpas op zak lopen? “Dat lijkt me een nog wat voorbarige conclusie”, zegt juf Janette van de Merwe van groep 3a van IKC De Schelf in ’s-Gravendeel. “Wat we wel zien op school is dat jonge kinderen niet gewend zijn om met echt geld te betalen en zich niet bewust zijn van de waarde van het geld. Wij zijn op dit moment tijdens de rekenles druk bezig met het leren rekenen met geld. Deze les sluit heel goed aan op onze methode.

De les van de lokale Regiobank vinden wij als school leerzaam en bovendien ook erg leuk.”