GOZ-Goudwaardse Boys

Afgelopen zaterdag won Goudswaardse Boys ook de derde streekderby van na de winterstop en daardoor nestelt de formatie van trainer Leo Tol zich op de tweede plaats van de ranglijst. Met de frisse bries in de rug drong de thuisclub vanaf de aftrap sterk aan. Zo trof Rick Jeanson na enkele minuten de Goudswaardse paal en stuitten Rick de Ruiter en Jeremey Hensen op doelman Bryan Huijzers. Aan de overzijde besloot Joeri Heistek een indrukwekkende slalom door de Mijnsheerenlandse defensie met een punter in het zijnet. Halverwege de eerste helft zorgde Floris van der Weijden voor een Goudswaardse voorsprong door de bal in de kruising te mikken: 0-1. Tot de rust kwam in deze tussenstand geen verandering meer.

Drie minuten na de onderbreking profiteerde Joeri Heistek van een misverstand tussen GOZ-verdediger Rick in ’t Veld en zijn deze week 17 jaar geworden doelman Thijs Brienen en verdubbelde met een subtiel tikje de voorsprong: 0-2. Enkele minuten later en kort voordat de hemelsluizen definitief open gezet werden, was Robin Verhoeven dichtbij 0-3, maar zijn inzet trof de paal. De thuisclub probeerde de duimschroeven bij de Boys aan te draaien, maar de onverzettelijke Goudswaardse defensie met een uitblinkende doelman Bryan Huijzers aan het hoofd gaf geen krimp.

Sander Schilperoort