Govert Veldhuijzen waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 april 2019 Govert Veldhuijzen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Veldhuijzen is 63 jaar, woont in Dordrecht en is lid van het CDA.

Aan Peter van der Velden is per 1 april 2019 op eigen verzoek eervol ontslag verleend als waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Van der Velden liet eerder deze maand aan de commissaris weten dat hij om gezondheidsredenen zijn functie moet neerleggen. Hij is sinds 1 januari 2019 waarnemend burgemeester in de gemeente Hoeksche Waard.

De burgemeestersvacature was ontstaan vanwege de herindeling van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. De nieuwe waarnemend burgemeester zal aanblijven tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In de tweede helft van 2019 zal de procedure daarvoor van start gaan.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Govert Veldhuijzen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Veldhuijzen als waarnemend burgemeester te benoemen.

Govert Veldhuijzen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij was van sept 2018 tot en met februari 2019 waarnemend burgemeester van Nissewaard. Daarvoor was hij vanaf 2015 tot en met 2017 waarnemend burgemeester in de gemeente Gorinchem. Verder was hij in verschillende perioden gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland (juli 2007-mei 2008, mei 2009-april 2011 en januari 2012-mei 2015) en van 1994 tot 2006 wethouder in de gemeente Dordrecht.