Gedeputeerden Baljeu en Weber bezoeken Hoeksche Waard

Kwalitatief hoogwaardige producten en (inter)nationaal toonaangevend. Dat is in een notendop het verhaal van Novifarm in de Hoeksche Waard, in 2017 uitgeroepen tot agrarisch ondernemer van het jaar. En van Numafa op bedrijvenpark Hoeksche Waard, specialist en marktleider op het gebied van industriële reiniging en behandelingssystemen. Gedeputeerden Jeannette Baljeu en Han Weber brachten samen met wethouder Paul Boogaard van gemeente Hoeksche Waard een bezoek aan deze bedrijven en kregen een rondleiding op Bedrijvenpark Hoeksche Waard.

Novifarm en Numafa zijn twee voorbeelden van innovatieve economische ontwikkelingen in de Hoeksche Waard. Met de recentelijk heringedeelde gemeente en een reeks aan partijen in het gebied is een gebiedsprogramma opgezet waarin ontwikkelingslijnen voor de toekomst zijn uitgestippeld op het terrein van onder meer economie.

Novifarm

Novifarm is een samenwerkingsverband van akkerbouwbedrijven in Numansdorp. Het is in 2007 ontstaan door een fusie van twee akkerbouwbedrijven. Inmiddels exploiteert Novifarm de grond van vijf bedrijven met een totaal areaal van circa 800 hectare. Met ruime teeltrotaties worden er kwalitatief hoogwaardige aardappelen, uien, suikerbieten en knolselderij geteeld die via diverse afzetkanalen hun weg naar de handel of eindgebruiker vinden.

Numafa

Numafa Cleaning & Automation heeft zijn hoofdkantoor in Numansdorp en is de wereldwijde marktleider op het gebied van industriële reinigings- en behandelingssystemen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen, fabriceren en leveren van kwalitatief hoogstaande reinigingsmachines voor de food en non-food industrie en verlenen daarnaast volledige service. Het is één van de bedrijven op het Bedrijvenpark Hoeksche Waard dat volop in ontwikkeling is.

Op de goede weg

Gedeputeerden Baljeu en Weber zijn enthousiast over de ontwikkelingen die ze hebben gezien. Baljeu: ‘Met het gebiedsprogramma hebben we gezamenlijk focus aangebracht in de ontwikkelingsrichting. De ontwikkeling in Bedrijvenpark Hoeksche Waard met onder meer Numafa sluit naadloos aan op de weg die we in de Hoeksche Waard zijn ingeslagen.’ Weber deelt het enthousiasme: ‘Een bedrijf als Novifarm laat zien waar de toekomst ligt van de agrarische sector. Duurzame teelt met hoogwaardige producten als resultaat.’

Bestuurlijk overleg

Voorafgaand aan het werkbezoek was er een bestuurlijke kennismaking van het college van burgemeester en wethouders van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard en Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Wethouder Paul Boogaard: ‘Het was een vruchtbaar gesprek. We rekenen op een succesvolle samenwerking met de provincie om de Hoeksche Waard nog mooier en vitaler te maken. We zijn in de Hoeksche Waard ook trots op onze mooie innovatieve bedrijven. Novifarm en Numafa zijn daar twee voorbeelden van.’