Een echte dansklassieker in DFTM!

Bert had weer een lekkere volle uitzending afgelopen maandag. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De singel ‘Miami Vice’ van de Frans-Congolese zanger, rapper, muziekproducent en componist Maître Gims werd in deze uitzending gelanceerd als ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs was van MKTO. De afkorting MKTO staat voor Malcolm Kelly & Tony Oller; de namen van het duo. In 2012 scoorde ze wereldwijde bekendheid met de nummers ‘Thank You’ en ‘Classic’, waarna ook hun, tot nu toe, enige album volgde. In de jaren erna hebben ze nog een aantal singles en een EP uitgebracht, maar die werden allemaal geen succes. In 2016 besloot het duo tijdelijk uit elkaar te gaan. De fans waren bang dat het duo voor altijd uit elkaar zal blijven, tot er eind vorig jaar geheel onverwachts weer een single werd gereleased; ‘How Can I Forget’. De keuze van Marthijs van deze week is díé single in de Sebastian Perez Remix.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van The Interrupters, een ska-punk band uit Los Angeles. De band bestaat uit de 3 broers Kevin, Justin en Jesse Bivona die eerst het bandje Telecasters hadden. In 2011 ontmoetten ze zangeres Aimee Allen die samen met Kevin Bivona songs ging schrijven en zo ontstond de huidige band The Interrupters. Ze brachten tot nu toe 3 albums uit, en hun meest recente album “Fight The Good Fight” doet het heel goed in het alternatieve circuit. “Gave You Everything” is de tweede single van dat album. Dit jaar zijn ze ook te bewonderen in Nederland; 27 juni in De Melkweg, Amsterdam en in het zelfde weekend in de line-up van het festival Jera On Air in Eindhoven.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Harry Thumann, een Duitse componist, producer en ontwerper en bouwer van synthesizers en studio apparatuur vanaf de jaren 60. Bij het grote publiek had hij één grote hit; “Underwater”. Deze track uit 1979 was zijn debuut en kwam van het album “American Express”. In 1983 bracht ie zijn tweede en laatste album uit “Andromeda”. Hij had zijn eigen studio in München; Country Lane Studios. Na zijn tweede album zou Thumann zich veel meer gaan toeleggen op audiovisuele producties en telefilms. Thumann overleed in 2001 op slechts 49-jarige leeftijd.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.