DFTM analyseert de kansen van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival

Bert en Marthijs hadden weer een lekkere volle uitzending afgelopen maandag. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. De singel ‘Lightning’ van de Amerikaanse Relipop/Gospelrock groep The Afters werd in deze uitzending gelanceerd als ITP bij Radio HW. Deze plaat hoor je heel de week regelmatig voorbij komen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs was onze Eurovisie Songfestival-inzending ‘Arcade’ van Duncan Laurence. Deze 24-jarige uit Spijkenisse schopte het in 2014 tot de halve finale van de Voice Of Holland. Dat jaar won de groep O’G3NE, die echter in 2017 naar het Eurovisie songfestival ging. O’G3NE werd des tijds 11e. Duncan gaat proberen met zijn nummer ‘Arcade’ hoger te eindigen en op dit moment is die kans best aanzienlijk. Bij de bookmakers staat hij momenteel op nummer 1. Bert en Marthijs analyseerden het lied en lieten hun licht schijnen over de kansen en valkuilen waar onze inzending mee te maken kan krijgen.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Elke week laten wij u een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was The Strumbellas. Dat is een alternatieve Country, FolkRock, Indie groep uit Canada. Deze 6-mans formatie bestaat sinds 2008. Vanaf 2013 – na hun debuutalbum in 2012 – hebben ze diverse muziekprijzen gewonnen. Hun 4e studioalbum ´Rattlesnake´ komt 29 maart uit. Wij draaiden de single ‘Running Scared’. Dat is de 2e single die vooruitlopend op het nieuwe album gelanceerd wordt. Komende donderdag de 21e staan ze in Het Zonnehuis in Amsterdam. (Er zijn nog kaarten)

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Minimalistix. Progressive Trance uit België. De debuutsingle “Struggle For Pleasure” was een grote hit in de internationale clubs. Een echte charthit werd de track “Close Cover” van een paar jaar later. Beide tracks zijn trouwens van oorsprong moderne klassieke stukken; gemaakt door de Belgische componist Wim Mertens in 1983. Met deze tracks zijn de grootste successen van Minimalistix wel genoemd. Er waren in die tijd meerdere dance-acts die “Struggle For Pleasure” uitbrachten. Minimalistix bestond uit een heel producersteam en verzorgde ook Live Acts. Later zijn deze veranderd in een DJ act “Minimalistix DJs” die voor rekening werd genomen door DJ Dave Lambert. Wij draaiden de Extended versie van “Struggle For Pleasure” uit 2000.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.