D66 Zuid-Holland presenteert verkiezingsprogramma in gewone taal

D66 Zuid-Holland presenteert vandaag haar verkiezingsprogramma in gewone taal. Zo kunnen alle inwoners zich verdiepen in de plannen voor de provincie. Ook inwoners die liever makkelijke teksten lezen. Dit programma legt in begrijpelijke woorden de plannen van D66 uit, in maar vijf bladzijden. Lijsttrekker Ria Oosterop: “Ik vind het belangrijk dat iedereen goed snapt wat we willen. Zo kan iedereen een goede keuze maken tijdens de verkiezingen”.

Het makkelijker maken van het verkiezingsprogramma doet D66 naar aanleiding van de oproep[1] van de Stichting Lezen & Schrijven. Directeur Geke van Velzen: “Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Voor hen zijn partijprogramma’s vaak abracadabra. Veel laaggeletterden bemoeien zich daardoor weinig met politiek. Stichting Lezen & Schrijven vindt dat de maatschappij sterker wordt wanneer iedereen kan meedoen. Daar hoort stemmen bij. Door het partijprogramma begrijpelijker te maken, wordt het voor laaggeletterden eenvoudiger om keuzes voor een partij te maken en hun stem uit te brengen”.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op woensdag 20 maart.