Commissaris van de Koning zoekt stemdate

Commissaris van de Koning Jaap Smit gaat daten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Op woensdag 20 maart zal hij 3 inwoners van Zuid-Holland die voor het eerst gaan stemmen ophalen om samen naar de stembus te gaan. Via een actie op Twitter, Facebook en Instagram maakt iedereen kans op een zogeheten stemdate. Doe jij mee?

De commissaris start deze actie omdat hij het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk inwoners van Zuid-Holland hun stem laten horen. “Mensen hebben het niet altijd in de gaten, maar iedere dag heb je met de provincie te maken. Als je in de bus stapt, een stuk gaat fietsen, als je wandelt door een natuurgebied. Dat zijn zaken die de provincie regelt. Je kunt daarover meebeslissen door woensdag 20 maart naar de stembus te gaan.”

Wil jij stemdaten?

Jaap Smit gaat graag het gesprek aan met ‘nieuwe stemmers’ uit Zuid-Holland over thema’s die hen raken. Daarom zal hij 3 van hen vergezellen tijdens het stemmen. Lijkt jou dat wat? Iedereen die in Zuid-Holland woont en voor het eerst gaat stemmen maakt kans om op 20 maart opgehaald te worden door Smit. Jullie rijden dan naar het stembureau van jouw gemeente om je stem uit te brengen. Meedoen? Post dan vóór maandag 18 maart 15:00 uur een foto van jou met je stempas op Twitter, Facebook of Instagram, tag je gemeente en gebruik #StemSamen. Onder alle inzenders worden 3 stemdates verloot. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.