Zuid-Holland gaat vertrek Rotterdam The Hague Airport onderzoeken

GroenLinks is blij dat Zuid-Holland heeft besloten te onderzoeken of het luchthaventerrein niet beter voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Bovendien hebben Provinciale Staten besloten tot die tijd geen uitbreiding van de geluidsruimte toe te staan en geluidsmetingen door de omwonenden zelf te betalen.

Lijsttrekker Berend Potjer (GroenLinks): “Er is altijd gezegd dat het vliegveld belangrijk is voor Rotterdam. De gemeente kijkt daar inmiddels anders tegenaan, zij hebben er vooral veel last van. Het is dus fantastisch dat wij nu gaan onderzoeken hoe die ruimte het beste gebruikt kan worden. Of die vakantievluchten opwegen tegen de overlast, het ruimtegebruik en de klimaatschade. Of dat het vliegveld beter kan vertrekken zodat de inwoners van Rotterdam, Schiedam en Delft rust, groen en schone lucht krijgen. Door Rotterdam Airport te sluiten of te verkleinen kunnen we daar voor zorgen.”

GroenLinks zet in op de trein als alternatief voor vliegen tot 750 km. De partij is een petitie gestart om dit standpunt kracht bij te zetten.

Afbeelding Gemeente Rotterdam