Wedstrijdverslag BVCB – SHO

De uitwedstrijd tegen BVCB was -mede door de afgelasting van de uitbeurt tegen Brielle twee weken geleden- de eerste returnwedstrijd van deze jaargang. De Bergschenhoekers waren ook in de competitie-ouverture de tegenstander. In eigen huis won SHO met 2-1 en dat ging bepaald niet makkelijk. Zowel BCVB als SHO verloren vorige week dus van weerskanten diende wat te worden rechtgezet. Trainer Sander Fakkel had aanmerkelijk minder keus voor zijn opstelling dan een week geleden. Aanvoerder Bob Vermunt meldde zich ‘s ochtends ziek af terwijl Rowdy Rijsdijk en Jasper Huisman geblesseerd moesten toekijken. Giovanni Breevaart bleek gelukkig weer topfit en Joost Both had de zware taak om vanaf de aftrap de spitspositie in te vullen. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge werd het voor SHO opboksen tegen de tegenstander en de meer dan straffe wind die in de lengterichting van het veld stond. Niet zo vreemd dat het hele gebeuren zich voornamelijk op de SHO-helft afspeelde. Slechts sporadisch kwam een SHO-er in de buurt van doelman Gaerthe. Al snel viel een door de wind gedragen bal achter de Beijerlandse defensie waardoor doelman Konings ver zijn doel uitmoest, op de rand van de zestien kon ingrijpen maar botste met een tegenstander. De sluitpost moest minutenlang worden verzorgd wat op de bank van SHO tot enige ongerustheid leidde omdat reservedoelman Niels Steehouwer nog maar net was gearriveerd na de uitwedstrijd van SHO 2 tegen ARC.
Hoewel aanvankelijk trekkebenend kon Konings toch de strijd hervatten.
Door de storm werd het bij vlagen een ware loterij maar als het een enkele keer iets rustiger werd lukte het SHO om toch combinerend over de grond dreigend te worden. Zo kon rond het halve uur een aantal hoekschoppen worden afgedwongen waardoor de druk op de afweer er ook even af was. In de 35e minuut werd Ricky Bokhoven over de as van het veld gelanceerd en vrij voor Gaerthe gaf hij de doelman het nakijken: 0-1. Het was nu zaak om in de resterende tijd niks meer weg te geven om dan na de pauze optimaal van het windvoordeel te profiteren. Maar nog voor de thee kon er een kruis over die plannen. Met nog een minuut of vijf op de klok maakte Bob Bison hands op een hoge bal waardoor zijn tegenstander niet meer bij de bal kon. Luinge had het geconstateerd en toonde Bison het rode karton. Het slotstuk van deel één kon door SHO in ondertal situatie schadevrij worden overleefd.
Fakkel kreeg in de kleedkamer nog een probleem omdat Robin Winkels licht geblesseerd ook afhaakte. Wilshon Lima werd linksachter waardoor verdedigend nauwelijks iets veranderde. Met wind tegen werd het voor de gastheren, die het toch vooral van inzet moeten hebben, er niet makkelijker op. In overtal probeerden zij het uiteraard wel maar het ontbrak hen voornamelijk aan vernuft om uitgespeelde kansen te creëren. Bij een paar gevaarlijk uitziende situaties kon Konings steeds probleemloos ingrijpen. En anders was er wel assistentie van het centrale duo Groosjohan/Kerpel.
SHO stond recent tweemaal tegen een tiental en wist uit ervaring dat een man meer situatie nog geen garantie is voor succes. De  wit/zwarten weigerden om zich zonder slag of stoot over te geven en streden vol overgave voor elke meter.
Na een uur mocht Joost Both naar de kant en voor hem kwam Ingmar van Bruggen het middenveld versterken. SHO kreeg ook een aantal mogelijkheden maar met inzet kon de thuisclub verdere schade voorkomen. In de slotfase kwam Tim de Pender de leeggespeelde Kevin Angel Queijo aflossen en diep in blessuretijd, Luinge had de spelers aangegeven het soms opzichtig tijdrekken van doelman Konings te zullen bijtellen, kreeg de inmiddels 17-jarige invaller nog geel omdat hij na het fluitsignaal voor buitenspel de bal richting BVCB-doel durfde te schieten.
Ook in de extra tijd bleef een collectief sterk acterend SHO overeind en blijft derhalve koploper Rijsoord in de nek hijgen.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Giovanni Breevaart, Robin Winkels, Larbi el Harouchi; Kevin Angel Queijo, Joost Both, Ricky Bokhoven.
Wissels:
46’ Wilshon Lima voor Robin Winkels
64’ Ingmar van Bruggen voor Joost Both
85’ Tim de pender voor Kevin Angel Queijo
Doelpunt:
35’ 0-1 Ricky Bokhoven
Kaarten:
Scheidsrechter Roelof Luinge had direct rood voor Bob Bison van SHO in de 40e minuut.
Geel was er voor Ricky Bokhoven en Tim de Pender van SHO en Mitchell Feijen van BVCB.

16-02-2019 SHO – Die Haghe
Zaterdag komt Die Haghe op bezoek bij SHO. De uitwedstrijd tegen de Hagenaars werd in twee etappes gespeeld vanwege het uitvallen van de scheidsrechter destijds en gescoord werd er niet. Aanvang 14.30 uur.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO – Die Haghe wordt door Romaco uit Oud-Beijerland beschikbaar gesteld. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Kivido bv – Oud-Beijerland en
Troost Accountantskantoor – Oud-Beijerland
zijn bij de wedstrijd sponsor van de week.