Verjaardagsfeestje bij DFTM!

Bert en Marthijs waren sinds een aantal weken weer samen en ze hadden wat te vieren. Geen jubileumuitzending, maar de verjaardag van Bert.  Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Sinds vorig jaar laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was “I Miss Me More” van Kelsea Ballerini. Uit Nashville, Tennessee, de bakermat van de Country, komt deze countrypop singer/songwriter. Haar vader is half Italiaans, wat ook meteen haar achternaam verklaart. Ze bracht tot nu toe 2 albums uit. Deze track komt van haar meest recente album uit 2017, werd als single gereleaset in oktober 2018 en een behoorlijke hit in Canada en Amerika. Ze zat afgelopen seizoen in de jury van de Amerikaanse versie van The Voice. Hier in Nederland wil het nog niet zo vlotten met Countrypop vanuit het buitenland, vandaar dat deze ook weer werd gebombardeerd tot de nieuwe vergeten muziek van morgen.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was een klassieker uit 1977; “Magic Fly” van de Franse elektronische discogroep Space. De track “Magic Fly” was in januari 1977 te horen geweest op de MIDEM (Jaarlijkse grote Internationale muziekbeurs in Cannes voor uitgevers en platenmaatschappijen) en de track werd gekocht door alle platenmaatschappijen ter wereld. Het Canadese Kebekelektrik (Quebec Electric) kreeg een kopie van “Magic Fly” in handen en nam deze op zonder toestemming van Space en werd gereleaset in de VS en Canada vóór dat Space dat deed. De rechthebbenden (3 heren van de Franse band Space) eisten hun rechten op of dreigden de ‘Kebekelektrik versie’ van “Magic Fly” uit de handel te laten halen. Kebekelektrik droeg de rechten toen keurig af en zo werden er 2 versies van “Magic Fly” grote hits in de disco’s.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs is van Passenger. Deze Britse singer-songwriter, die eigenlijk Michael David Rosenberg heet, maakt met name folk & indie-rock en scoorde in 2012 een megahit met “Let Her Go”. Dankzij die doorbraak stond hij ook in het voorprogramma van Ed Sheeran’s ‘+’tour. Sinds dien heeft hij slechts nog een paar kleine hitjes gehad. Met zijn meest recente album, Runaway, die vorig jaar uitgebracht werd, wilde hij zijn succes van toen weer aanwakkeren. Dat is helaas wat minder uitgepakt. Van de 5 singles die van het album uitgebracht zijn, heeft er geen één in Nederland de tipparade behaald, laat staan de top40. Eén van die singles van dat album is ‘Heart To Love’ en dat is deze week de Keuze van Marthijs

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip was “Blommenkinders” van Armand. Afgelopen november was het al weer 3 jaar geleden dat Armand overleed. Deze single kwam uit de beginperiode van zijn carrière. “Ben Ik Te Min” was eerder dat jaar zijn grote doorbraak. Armand was DE protestzanger van Nederland. Veel maatschappelijk beladen teksten, gebaseerd op de hippie cultuur. Hij was een groot voorvechter van het legaliseren van cannabis. Platenmaatschappij Philips waar hij toen bij zat weigerde steeds vaker zijn teksten en daarom besloot ie over te stappen naar Johnny Hoes. Later deed ie alles in eigen beheer om nog meer artistieke vrijheid te hebben.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.