Ventura Sport blijft koploper na makkelijke zege op Sperwers

De korfballers van Ventura Sport zijn ook na de eerste wedstrijd van de terugronde nog altijd zonder puntverlies. Het Rotterdamse Sperwers was kansloos in Strijen, de thuisploeg won afgetekend met 27-10.

De uitwedstrijd tegen Sperwers werd eind november door Ventura met 14-21 gewonnen. Toen ging de wedstrijd in de eerste helft nog redelijk gelijk op, maar daar was afgelopen zaterdag geen sprake van. Ventura begon een stuk scherper dan de bezoekers en na een kwartier stond er een alleszeggende 10-0 tussenstand op het scorebord. Een monsterscore leek in de maak, maar Ventura kon het hoge schotpercentage in het vervolg van de eerste helft niet doortrekken. Desondanks kon men met een 15-4 ruststand de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft bleef Ventura oppermachtig. Verdedigend werd er weinig weggegeven en aanvallend waren er legio kansen. Het vizier stond niet meer zo scherp als in het eerste kwartier, maar mede dankzij een aantal goede invallers liep de score toch op tot 27 doelpunten. Eindstand 27-10.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Siebe Buitendijk 5x, Arco Dalm 4x, Jurrian Quist 4x, Marlissa Seton 4x, Lotte Buitendijk 3x, Arnold in ’t Veld 2x, Lennert Leunis 2x, Leanne Brugts 1x, Marlijn Schaap 1x en Thomas Zoeter 1x.

Stand 4e klasse J: 1. Ventura Sport 7-14 2. Gemini 7-12 3. Olympia (S) 7-8 4. Thor (R) 6-6 5. Sperwers 7-4 6. Nikantes 7-2 7. ‘t Capproen 7-2

Komende zaterdag (9 februari) speelt Ventura Sport uit tegen Nikantes, in de Sportcampus in Hoogvliet. Aanvang 15:10 uur.