Veertien plakken voor ZVS in Hardinxveld-Giessendam

Zaterdag 9 februari 2019 gaven de ’s-Graveendeelse wedstrijdzwemmers act de présénce tijdens het derde deel van de KNZB-competitie. Na twee wedstrijden in het eigen thuisbad te hebben gezwommen, vormde zwembad De Duikelaar te Hardinxveld-Giessendam vandaag het strijdtoneel.

Voor nieuwkomers Jens van Mastrigt (100 meter schoolslag en 50 meter rugslag) en Roos Hartman (50 meter vrije slag) was het hun eerste wedstrijd op een andere locatie dan het vertrouwd thuisbad. Beiden zwommen nieuwe afstanden en zetten daarbij mooie tijden neer. Jana Willemstein en Lieve van den Berg konden beiden tweemaal een medaille ophalen. Willlemstein pakte goud op de 25 meter vlinderslag en zilver op de 50 meter vrije slag. Voor Van den Berg lag er op dezelfde afstanden tweemaal brons gereed.

Voor de jeugd bij de meisjes stond er een 200 meter wisselslag op het programma waarbij er vier ZVS‘ers aan de start verschenen. Nienke Willemstein (-7 sec.), Dewi Sint-Nicolaas (-13 sec.), Betty Rollof (-7 sec.) en Anne van Antwerpen (-1,5 sec.) snelden allen naar een nieuw PR. Betty Rollof behaalde zilver op deze afstand en de bronzen medaille was er voor Dewi Sint-Nicolaas. Ook op de 50 meter vrije slag zwom Rollof naar het zilver.

Anna Kok zwom dit keer weer twee persoonlijke records, niet alleen op de 100 meter schoolslag maar ook tijdens de 50 meter vrije slag. Renske van Antwerpen was ook weer op dreef en met een tijd van 1.33,58 werd zij eerste op de 100 meter schoolslag en betekende dit een nieuwe persoonlijke besttijd. Van Antwerpen behaalde op de 50 meter rugslag ook nog een zilveren plak.

Niet alleen de dames presteerden goed, de heren lieten ook van zit horen. Voor de jarige Roan Craenen lag er brons klaar op de 200 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag. Jim Sint-Nicolaas behaalde twee zilveren medailles op de 50 meter rugslag en de 100 meter schoolslag en combineerde de tweede afstand met een nieuw PR (-3 sec.). Tim Kruijthoff won brons op de 50 meter rugslag.

Zo leverde deze wedstrijd op een stormachtige middag, ondanks het ‘trage water‘, veertien medailles op.

Goud: Renske van Antwerpen (100 meter schoolslag) en Jana Willemstein (25 meter vlinderslag)

Zilver: Betty Rollof (50 meter vrije slag en 200 meter wisselslag), Renske van Antwerpen (50 meter rugslag), Jana Willemstein (50 meter vrije slag) en Jim Sint-Nicolaas (100 meter schoolslag en 50 meter rugslag)

Brons: Dewi Sint-Nicolaas (200 meter wisselslag), Lieve van den Berg (50 meter vrijeslag en 25 meter vlinderslag), Roan Craenen (200 meter wisselslag en 50 meter vrije slag) en Tim Kruijthoff (50 meter rugslag)