Veel persoonlijke records en elf medailles bij ronde 3 van de meerkamp in ’s-Gravendeel

Zaterdag 2 februari 2019 stond de tweede wedstrijd dit jaar op het programma. Het ging om het derde deel van de meerkamp die gezwommen werd in ons thuisbad De Wellen te ‘s-Gravendeel.

Deelnemende verenigingen: Wiekslag (Alblasserdam), SG-HGA (SVO uit Groot Ammers en ZVH uit Hardinxveld Giessendam), Rotterdam Swimming (Rotterdam) en ZVS (’s-Gravendeel).

De wedstrijd begon gelijk goed. Het team van ZVS zwom naar een tweede plaats op de 10×25 meter vrije slag. Daarna was er de 100 meter schoolslag voor de meisjes waarbij Nienke Willemstein, Dewi Sint-Nicolaas en Anna Kok hun besttijd wisten te verbeteren. Nienke zwom zelfs vijf seconden van haar oude tijd af! Nienke en Dewi deden dit kunstje nog een keer over op de 100 meter rugslag en zwommen hun tweede PR deze wedstrijd.

Later was het de beurt aan Alianne Rollof op de 200 meter rugslag. Zij snoepte ook ruim vijf seconden van haar oude PR af en behaalde daarmee een bronzen medaille. Ook Renske van Antwerpen won brons op de 200 meter wisselslag met een PR van ruim tien seconden. Roan Craenen en onze oude rot in het vak Marion Brobbel-Groenewoud werden allebei derde op de 100 meter rugslag.

De jonge leden deden het goed op deze wedstrijd. Jana Willemstein zwom weer vier seconden van haar oude tijd af op de 100 meter rugslag. Lieve van den Berg en Inés Soto Wensveen zwommen deze afstand voor het eerst en zetten eveneens ook een mooi eerste PR neer. Jana en Lieve behaalden zelfs respectievelijk goud en brons op de 50 meter vlinderslag. Simone Brobbel won twee keer zilver (50 meter rugslag en 50 meter vrije slag).

Later in de wedstrijd wisten Alianne Rollof en Renske van Antwerpen weer eremetaal in de wacht te slepen. Het goud was er voor Rollof op de 200 meter wisselslag en Van Antwerpen sleepte op de 100 meter vrije slag een bronzen plak in de wacht. Jim Sint-Nicolaas (nieuw PR) en Jens van Mastrigt kwamen uit voor de 100 meter vrije slag en deden dat ook niet onverdienstelijk.

Aan het einde van de wedstrijd werd er een afsluitende afstand (25 meter vlinderslag) gezwommen voor alle zwemmers vanaf 11 jaar en ouder. ZVS kon tien zwemmers inzetten op deze afstand en in totaal verschenen er vijftig deelnemers aan de start. Ook op deze afstand zijn er weer heel wat oude persoonlijke records gesneuveld. Renzo van Boven wist hier een vierde plaats te behalen maar greep daarmee helaas net naast de prijzen.

In totaal wist ZVS elf medailles in ’s-Gravendeel te houden:

Goud: Alianne Rollof (200 meter wisselslag), Jana Willemstein (50 meter vlinderslag)

Zilver: Simone Brobbel (50 meter rugslag en 50 meter vrijeslag), Betty Rollof (100 meter rugslag)

Brons: Alianne Rollof (200 meter rugslag), Renske van Antwerpen (200 meter wisselslag en 100 meter vrije slag), Marion Brobbel (100 meter rugslag), Roan Craenen (100 meter rugslag), Lieve van den Berg (50 meter vlinderslag)