Thuisnederlaag ‘s Gravendeel tegen OVV

VV S-Gravendeel

Voor de tweede maal dit seizoen heeft ’s-Gravendeel niet kunnen winnen van de ploeg uit Oostvoorne.

Dat leek na zeven minuten even niet het geval. Na een mooi opgezette aanval via de rechterflank werd door Reinier Toes de bal scherp voorgegeven. Jelle van der Starre schampte de bal en die verdween naast het doel.

Hierna was het de beurt aan OVV om gevaarlijk voor het ’s-Gravendeelse doel te verschijnen. Een vrije trap langs de muur van Pascal van Hulst werd door Dennis Sleiffer gekeerd, maar de doelman moest een minuut later wel de 0-1 accepteren. Dezelfde Van Hulst kopte de bal achter Sleiffer en daarmee de voorsprong voor OVV. ’s-Gravendeel ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar de linies bij OVV sloten goed en ’s-Gravendeel zag weinig mogelijkheden om die te doorbreken. Het niveau van de wedstrijd daalde hierdoor een beetje. Wel was het Dennis Sleiffer die een aantal keren zijn ploeg behoedde voor een grotere achterstand. Vijf minuten voor het rustsignaal probeerde Luc Rozendaal met een vrij trap OVV doelman Boy Stolk te verschalken, maar die stond op de goede plek om de bal goed te verwerken. Met de 0-1 werd er dan ook gerust.

De amusementswaarde van de tweede helft was een stuk hoger dan de eerste helft. Op jacht naar de gelijkmaker verscheen ’s-Gravendeel nu wat vaker voor Boy Stolk, die ook wat vaker aan het werk werd gezet. Tot opluchting van alles wat OVV was gleed Maurits Kuiper de bal naast, nadat de bal door Jelle van der Starre voor werd gegeven. Hierna was het de paal die de gelijkmaker in de weg stond. Marco Kruijthof zag zijn uithaal op het aluminium belanden. Doelman Stolk moest wederom redding brengen nadat Kruijthof hem na een fraaie kapbeweging wilde passeren. Maar in de tweeënzeventigste was er loon naar werken voor het hardwerkende ’s-Gravendeel. Na een rommelige situatie was Jelle van der Starre fortuinlijk voor ’s-Gravendeel, 1-1

Er leek meer in te zitten voor ’s-Gravendeel dan het ene puntje. Een strafschop in de tachtigste minuut maakte een einde aan die illusie. Een overtreding binnen de beruchte zestien van ‘s-Gravendeel deed arbiter Van Oudenaarden wijzen naar de elfmeterstip. In eerste instantie keerde Dennis Sleiffer de strafschop van Yoeri Bak, maar Bak kon wel de rebound binnen werken, 1-2.

Wat ’s-Gravendeel hierna ook probeerde, het lukte niet om er een gelijkspel uit te halen. Vlak voor het eindsignaal was het Timmo Lemmens die een vrije trap in één keer binnenschoot en daarmee zelfs de 1-3 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Rozenburg om het op te nemen tegen de nummer twee op de ranglijst. Aanvang op Sportpark West is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Leon de Jong, Jorrit van Driel, Job v/d Vorm (71ste Zoey Hoogwerf), Jelle van der Starre, Ivar de Boer, Marco Kruijthof

Opstelling OVV:

Boy Stolk, Alexander Wagner, Robin Dijkman, Yannick O’Callaghan (Brandon Taylor), Andre Breinburg, Ferani van Vugt, Pascal van Hulst (Wouter Besters), Stony v/d Berg, Jules Kroef, Yoeri Bak, Timmo Lemmens

Arbiter: G. van Oudenaarden uit Barendrecht

Scoreverloop:

10de 0-1 Pascal van Hulst

72ste 1-1 Jelle van der Starre

80ste 1-2 Yoeri Bak

87ste 1-3 Timo Lemmens

Gele kaarten:

Timo Lemmens en Ferani van Vugt (OVV)