SHO geeft voorsprong uit handen

De 250e competitiewedstrijd op sportpark De Kikkershoek die SHO zaterdag tegen Honselersdijk speelde, eindigde door een doelpunt van de Westlanders in de allerlaatste seconde van de speeltijd in een behoorlijke anticlimax voor de wit/zwarten. Het begon allemaal zo mooi vooraf. Trainer Sander Fakkel had volop keus in zijn spelersmateriaal. Slechts Giovanni Breevaart bleef licht geblesseerd aan de kant. Op zijn plaats begon de weer fitte Robin Winkels.

Larbi el Harouchi had de eer, voor wat het waard is, om de aftrap voor de min of meer jubileumwedstrijd te verrichten (het zal in de annalen van de vereniging worden opgenomen) en na de eerste aanval van SHO was er na een minuut of vijf de eerst waarschuwing van de gasten. Uit een afgeslagen corner raakte een van richting veranderde lage bal de paal van het door Peter Konings verdedigde doel. De Fakkel-formatie pikte het signaal van de gasten goed op en nam de teugels in handen. De sleutel tot succes leek in handen te liggen van Kevin Angel Queijo die een paar maal ongrijpbaar was voor zijn direkte tegenstander. In de 19e minuut brak Robin Winkels met een geweldige pass op de speler met Spaanse roots de wedstrijd open. Angel Queijo trok vervolgens op maat voor waarna Ricky Bokhoven bij de tweede paal de bal simpel kon binnenlopen: 1-0. Uit de volgende aanval was het Angel Queijo zelf die zijn tegenstander dol draaide en vanaf de rand zestien met een onmogelijk lijkende bal de voorsprong verdubbelde: 2-0, waarmee de buit binnen leek. Vooral ook omdat de uitwedstrijd tegen de oranjehemden door een hattrick van Bob Vermunt met 3-0 werd gewonnen waarmee SHO winnaar werd van de eerste periode.
Hoewel SHO de bovenliggende partij bleef gaven de gasten zich nog niet gewonnen. Doelman Konings bereikte met een verre uittrap Bob Vermunt die vrij veld had richting doelman Zuijderwijk. Maar het schot van de aanvoerder ontbeerde kracht en richting. Uit de tegenaanval kreeg SHO de rekening gepresenteerd. Na een hoekschop van Honselersdijk leek uiteindelijk Robin Winkels opruiming te houden maar zijn weggeroste bal kwam in voeten van Joey Valstar, die laag in de hoek doeltrof: 2-1. Na de tegenvaller van de aansluitingstreffer volgde al snel nieuw malheur voor Fakkel cs. Rowdy Rijsdijk raakte geblesseerd, leek na behandeling verder te kunnen maar moest -terwijl de thee al was ingeschonken- zijn plaats afstaan aan Ingmar van Bruggen.

Na de doelwisseling al snel nog meer averij voor SHO. Na een vastgelopen SHO aanval kan Honselersdijk over de as van het veld opstomen en Youri Riepe liet met een knap schot Konings voor de tweede keer kansloos: 2-2 waarmee de verhoudingen niet alleen in score maar ook binnen de lijnen weer in evenwicht waren. Omdat beide ploegen vol voor de winst gaan ontstaat er een duel vol strijdlust met mogelijkheden over en weer. Een schuiver van Anger Queijo gaat maar net naast en terwijl Vermunt nog nauwelijks verder kan stoomt Dennis Groosjohan ouderwets op en ziet zijn uithaal op de paal eindigen. De rebound van Ricky Bokhoven kan met moeite onschadelijk worden gemaakt. Aanvoerder Bob Vermunt kan niet verder en wordt vervangen door Jasper Huisman die weer fit is maar nog wel wat spelritme te kort komt. Op driekwart is SHO dichtbij een nieuwe voorsprong. Angel Queijo zet perfect voor op Winkels die, vanaf de tribune gezien, fraai lijkt binnen te koppen maar de bal gaat voor het doel langs over de achterlijn.

Bij de gasten komt Pawel Rubin als verse kracht binnen de lijnen maar veel plezier beleeft trainer Pieter Boon niet van zijn ingreep. Bij zijn eerste aktie zet de invaller een onbesuisde tackle op Jeroen Kokje waarvoor scheidsrechter Kees Post resoluut rood trekt en Rubin -na nauwelijks twee minuten speeltijd- richting douche kan. Met nog twintig minuten op de klok ligt zo de weg naar een overwinning voor SHO helemaal open. Sander Fakkel zet daarvoor ook nog zijn joker Joost Both in, haalt Jeroen Kokje naar de kant om zo alles of niets te gaan spelen. Maar voor het zover is onderbreekt de leidsman het spel voor een dringend noodzakelijke sanitaire stop.

Bij zijn vorige twee bezoeken vorig seizoen aan de Kikershoek wist scheidsrechter Post ook al de schijnwerpers op zich gericht. Tegen Heerjansdam (2-3) moest hij de wedstrijd tweemaal stilleggen om zich aan een blessure te laten behandelen. Het duel tegen Deltasport werd bij 1-1 door de lange fluitist vijf minuten voor tijd gestaakt door ongeregeldheden van de kant van de gasten.
Na dat de strijd weer was hervat drong SHO de Westlanders terug op eigen helft. Er volgden een aantal voorzetten voornamelijk vanaf de linkervleugel maar het tiental ”Dijkers” weigerde de witte vlag te hijsen en bleven met spaarzame uitvallen behoorlijk dreigend. Kort voor tijd ging bijvoorbeeld een inzet maar net voorlangs Konings heiligdom, wat achteraf de waarschuwing voor het naderend onheil bleek te zijn.

Diep in blessuretijd moest Ingmar van Bruggen halverwege de eigen helft aan de zijlijn een overtreding maken. Post liet de vrije trap nog nemen waarvan Angelo Zwirs volop profiteerde: 2-3 maar waarbij de Beijerlandse muur er uitermate bouwvallig uit zag. Een bittere pil om zo met lege handen te blijven maar acht weken geleden flikte SHO hetzelfde kunstje in de thuiswedstrijd tegen Westlandia om na de late 3-3 toch nog de 4-3 in het Naaldwijkse doel te werken.
Frappanter is dat het nu de tweede keer is dat het niet lukt om in overtal situatie de winst binnen te halen. Door de nederlaag laat SHO na om de koppositie te pakken die het van Heinenoord op een presenteerblad kreeg door hun overwinning op koploper Rijsoord.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Rowdy Rijsdijk, Robin Winkels, Larbi el Harouchi; Kevin Angel Queijo, Bob Vermunt, Ricky Bokhoven.

Wissels:
43’ Ingmar van Bruggen voor Rowdy Rijsdijk
60’ Jasper Huisman voor Bob Vermunt
75’ Joost Both voor Jeroen Kokje
Doelpunten:
19’ 1-0 Ricky Bokhoven
21’ 2-0 Kevin Angel Queijo
37’ 2-1 Joey Valstar
48’ 2-2 Youri Riepe
90+7 2-3 Angelo Zwirs
Kaarten:
Scheidsrechter Kees Post had direct rood voor Pawel Rubin van Honselersdijk in de 70e minuut.

Balsponsor
De wedstrijdbal voor de wedstrijd SHO – RVVH werd door Kapper Ali uit Oud-Beijerland beschikbaar gesteld. Waarvoor onze dank.

Sponsors van de week
Gentlemen Mode – Oud-Beijerland en
Z-Press Sport – Dordrecht
waren bij de wedstrijd sponsor van de week.

09-02-2019 BVCB – SHO
Zaterdag gaat voor SHO de reis naar Bergschenhoek voor het treffen met BVCB. Eenmaal eerder speelde SHO een uitwedstrijd tegen BVCB, in het seizoen 2012-13 werd het 1-4 voor de Beijerlanders. De thuiswedstrijd van deze jaargang werd door SHO met 2-1 gewonnen. Aanvang 14.30 uur.