SHO – Die Haghe

Met Die Haghe als gast kwam er wederom een club naar Oud-Beijerland die nog niet eerder op de Kikkershoek te bewonderen was geweest. De Hagenaars, die tweemaal achtereen kampioen werden en daardoor in één ruk van de derde naar de eerste klasse opklommen, begonnen goed aan het avontuur in 1B maar zijn inmiddels weggezakt op de ranglijst. In de tweede periode kon nog geen overwinning op het conto worden bijgeschreven. Op vreemde bodem werd nog maar twee keer gewonnen, in de openingsronde verrassend met 2-0 bij degradant RVVH en bij Honselersdijk werd het een 1-0 zege.

Ditmaal vooraf niet veel puzzelwerk voor trainer Fakkel. De geschorste Bob Bison werd logischerwijs vervangen door Wilshon Lima en verder ontbrak de geblesseerde Jasper Huisman, die na zijn terugkeer van VVGZ vooralsnog een weinig fortuinlijk jaar kent. Aanvoerder Bob Vermunt, die vorige week wegens ziekte verstek moest laten gaan, acteerde weer als targetman.

Onder behoorlijk aangenamere weersomstandigheden dan een week eerder nam SHO meteen het heft in handen, wat gezien de stand op de ranglijst ook wel mocht worden verwacht. Maar tegen de compact spelende gasten werden weinig openingen gevonden. Na een minuut of tien werd een voorzet van Kevin Angel Queijo door Vermunt richting doel gekopt waar doelman Drost een moeizame redding had. Het was een van de weinige hoogtepunten van het eerste half uur. Er was in die fase verder nog een fraaie uithaal van Angel Queijo die de buitenkant van de paal schampte. Pas in de laatste tien minuten voor de onderbreking kwam SHO wat meer los. Kevin Angel Queijo draaide om zijn tegenstander en zijn voorzet werd door Giovanni Breevaart knap verzilverd: 1-0.
Al na een paar minuten in de tweede helft kon Gio Breevaart -na goed doorzetten in het Haagse strafschopgebied- Bob Vermunt op maat bedienen die simpel de score verdubbelde: 2-0. Daarmee leek de strijd gestreden te zijn. Hoewel… twee weken geleden liet SHO zich na een 2-0 voorsprong door Honselersdijk alsnog de kaas van het brood eten.
Maar doordat bij de gasten drie aanvallende krachten geblesseerd toekeken had SHO achterin weinig te vrezen. Halverwege deel twee kreeg Van Kippersluis nog wel een vrije kopkans binnen het vijfmetergebied maar de bal verdween ruim over Konings heiligdom. De tweede – en laatste- mogelijkheid voor Die Haghe was een kwartiertje voor tijd. In de 77e minuut kopte Tony Bergsma de bal in de handen van de Konings, maar een minuut later liet de sluitpost de bal hoge bal ruim voor zijn doel los en leek Robin Laming de 2-1 te gaan scoren. Zijn inzet ging ook ruim over het doel. Aan de andere kant kreeg SHO volop kansen om het vonnis definitief te voltrekken maar te veel onnauwkeurigheden en veel buitenspel situaties voorkwamen dat. Bob Vermunt was nog het dichtst bij succes maar de voorzet van ricky Bokhoven werd door de geroutineerde aanvoerder via de paal naast geschoten.
Fakkel gooide nog er drie verse krachten tegenaan, Van Bruggen voor Winkels, Rijsdijk voor Breevaart en Both voor Vermunt. Nog maar een minuut in het veld lanceerde Joost Both de wegsprintende Ricky Bokhoven die, net als vorige week tegen BVCB, vrij voor de sluitpost niet faalde: 3-0. Scheidsrechter Van Lith, die Dennis Groosjohan op de bon slingerde waardoor hij een wedstrijd zal moeten toekijken, liet nog aftrappen maar omdat de strijd beslist was trok hij geen onnodige extra tijd meer bij.

Omdat zowel Rijsoord als Kloetinge ook wonnen blijft de top drie van 1B ongewijzigd.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Wilshon Lima; Giovanni Breevaart, Robin Winkels, Larbi el Harouchi; Ricky Bokhoven,  Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo.

Wissels:
80’ Ingmar van Bruggen voor Robin Winkels
83’ Rowdy Rijsdijk voor Giovanni Breevaart
88’ Joost Both voor Bob Vermunt

Doelpunten:
37’ 1-0 Giovanni Breevaart
48’ 2-0 Bob Vermunt
89’ 3-0 Ricky Bokhoven

Kaarten:
Scheidsrechter Stanley van Lith had geel voor Bob Vermunt en Dennis Groosjohan van SHO en Charles Junior Nelson Quarty van Die Haghe.

23-02-2019 Brielle – SHO
Zaterdag wordt het op 26 januari in zijn geheel afgelastte programma ingehaald met voor SHO het bezoek aan Brielle. De fusieclub uit de vestingstad bezorgde SHO op 3 november de eerste nederlaag en staat inmiddels op de vierde plaats. In april vorig jaar speelde SHO voor ”Alva” en pakte de thuisclub in een doelpuntrijk spektakel met 3-6 in. Aanvang 14.30 uur.