Oud-Beijerlandse drielingbroers brengen jubileumboek uit

Wendbaar werken: unieke coachingmethode voor gelukkiger en vitaler werken

Bedrijven moeten wendbaar zijn en continu inspelen op veranderingen. Maar hoe zit het eigenlijk met de mensen die in die bedrijven werken? Zij moeten evengoed wendbaar zijn, want het fenomeen van disruptie raakt ook de arbeidsmarkt. Hoe werknemers vitaal en gelukkig blijven in hun werk en hoe je hen als coach daarbij kunt helpen, is nu te lezen in het boek Wendbaar werken. Het biedt een vernieuwend en holistisch perspectief op actuele vragen rondom werk en werkgeluk. Het boek is een uitgave van Boom uitgevers Amsterdam.

Werkgeluk en duurzaamheid

De tijd dat mensen een leven lang dezelfde baan hielden, ligt ver achter ons. Door continue veranderingen in de markt, zijn bedrijven steeds genoodzaakt mee te bewegen. Reorganisatties, fusies en faillissementen zijn geen uitzondering meer. Al deze ontwikkelingen hebben grote impact op de mensen in deze organisaties. Toch wordt er in de managementliteratuur nog nauwelijks stilgestaan bij wat dit voor mensen persoonlijk echt betekent. De broers Viktor, Erik en Stephen Steijger brengen daar met hun boek Wendbaar werken verandering in. Het is het eerste boek waarin werkgeluk en duurzaamheid op een holistische manier onder de loep worden genomen.

Toekomstbestendigheid

Voor wie actief is op de arbeidsmarkt, is niets meer zeker. Arbeidskrachten moeten, net als bedrijven, werken aan hun toekomstbestendigheid. Dit betekent wendbaar zijn en weerbaar tegen veranderingen die op je pad komen. In Wendbaar werken reiken de auteurs hun lezers hiertoe praktische modellen, coachoefeningen en eigen praktijkcases aan. Al deze handreikingen gaan uit van de zogenaamde C-factoren van wendbaarheid: Context, Conditie, Complexie (persoonlijkheid), Convictie (mindset), Competentie en Connectie (zingeving en verbondenheid). Deze factoren hebben een breed bereik en gaan niet alleen over je vakmanschap maar ook over persoonlijke omstandigheden en zelfs je lichamelijke conditie.

Alomvattende methode

Met het 6C-model hebben de gebroeders Steijger een overkoepelend concept ontwikkeld voor coaches, trainers en leidinggevenden om mensen te begeleiden in hun wend- en weerbaarheid. Het is een alomvattende methode met coachoefeningen die niet alleen de belangrijkste aspecten van het werkende leven raken maar ook die van het privé-leven. Wendbaar werken is een uniek, veelzijdig en inspirerend handboek dat bij iedere coach, leidinggevende of professional die z’n eigen loopbaan wilt regisseren, op tafel hoort te liggen.

De auteurs

Viktor, Erik en Stephen Steijger publiceerden eerder al vier boeken op het gebied van talentmanagement en persoonlijke effectiviteit. Dit is hun vijfde en dus jubileumboek! Ze bundelen hun ervaring en expertise op het gebied van management, coaching en talentontwikkeling in hun bedrijf Optimaal Talent, een bureau voor training & coaching, dat ze in 2001 oprichtten. Vanaf 1 maart is het boek verkrijgbaar bij (online) boekhandels, waaronder bol.com en managementboek.nl.

Zie voor hun trainingen, coachtrajecten en andere boeken ook www.optimaal-talent.nl.

Bestelinformatie: ISBN 9789024403936 – 224 pagina’s – € 23,50