OSV Oud-Beijerland vecht zich langs ‘s-Gravendeel

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op een goed bezocht sportcomplex “Olympia” tegen Gravendeel de punten in huis weten te houden. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal boekte met 10 man, na een 1-0 ruststand, uiteindelijk alsnog een zwaarbevochten 2-0 overwinning. De vraag die velen na afloop bezig hield was: “Wat als ….?” Helaas was er vanmiddag geen (vaak zo verguisde) VAR als assistent van arbiter Jaap van Drunen beschikbaar, die het duel op schermen nog eens rustig kon analyseren. “Want dan ….” had Gravendeel misschien geen strafschop gekregen, Loek Visser geen rode kaart en hadden de bezoekers misschien wel op voorsprong gestaan, omdat de bal misschien wel achter de doellijn met de hand zou zijn gespeeld. Dan had OSV misschien ook wel geen strafschop gekregen, omdat de sliding van Jordy Westein van achter het doel gezien misschien wel op de bal was in plaats van op de benen van zijn tegenstander en was OSV wellicht ook niet op voorsprong gekomen. “Maar ja, dat is allemaal achteraf!”

Het team van trainer Barry Schipper, die zijn zieke doelman Dennis Sleiffer moest vervangen door de 15-jarige Jurre de Ronde, verraste in de openingsfase de thuisploeg met goed en gevarieerd aanvalsspel. Het was aan OSV-doelman Serhan Tenekecioglu te danken, dat de thuisploeg niet al snel tegen een achterstand aankeek. OSV kon daar in de 14e min. slechts een kopbal van Loek Visser tegenover stellen, na een voorzet van Patrick Korpel. In de 21e min. was het aan de andere kant Loek Visser, die na een flippermomentje in het 16-metergebied op de doellijn de bal (voor iedereen zichtbaar) tegen de arm kreeg. Arbiter Jaap van Drunen floot meteen voor een strafschop en toonde Loek Visser de rode kaart. OSV-doelman Serhan Tenekecioglu wist de inzet van Sven Akkerman echter te keren en zo zijn gekortwiekte team op de been te houden. In de 28e min. was het de arbiter die aan de andere kant naar de stip wees, toen Jordy Westein binnen de “16” een sliding van achter inzette op de op snelheid liggende Marco van Daalen. Discussie volop (vanaf de tribune gezien overigens niet), maar dit keer was het Ricardo Danning, die voor de thuisploeg vanaf de stip wel raak schoot: 1-0. De achterstand deed zichtbaar iets met de bezoekers, die het vanaf dat moment even moeilijk hadden.

In de rust had OSV de gelegenheid om de rijen weer even te sluiten. De bezoekers gingen evenwel meteen op jacht naar de gelijkmaker, doch van uitgespeelde kansen was nauwelijks sprake. OSV vocht op het middenveld voor elke bal, maar kon aanvallend verder nog weinig potten breken. Toch vergrootte de thuisploeg in de 69e min. wel de voorsprong. Na goed doorzetten van Jan Jaspers over de rechterkant belandde de bal in het doelgebied voor de voeten van Ilyas Edir, die van dichtbij wist te scoren: 2-0. Gravendeel leek zich vanaf dat moment al bij de nederlaag te hebben neergelegd, want de ploeg wist nog amper kansen af te dwingen. Stephan Baaij incasseerde in de 89e min. nog (ver op de helft van de tegenstander) zijn tweede (onnozele) gele kaart, waardoor de thuisploeg het duel met 9 man eindigde.

Voor zaterdag 2 maart a.s. staan de inhaalduels tussen Vierpolders en FC Binnenmaas (winnaar eerste periode) en OVV en Rozenburg op het programma, uit welk laatste duel de winnaar van de tweede periode zal moeten komen.

Op zaterdag 9 maart a.s. treft OSV op sportcomplex “Olympia” GHVV als tegenstander, dat vandaag bij OVV met 2-1 aan het kortste eind trok. Gravendeel gaat op bezoek bij hekkensluiter Piershil. Runner-up Rozenburg, dat vandaag met 5-1 won van SC Botlek, ziet Jonge Spartaan op bezoek komen, dat de punten (1-

2) wist mee te nemen bij Den Bommel, dat vervolgens koploper Binnenmaas op bezoek ziet komen na de 2-2 deling tegen Rhoon. OSV gaat op 16 maart a.s. bij de koploper op bezoek.

OSV Oud-Beijerland – Gravendeel 2-0 (1-0): 28. Ricardo Danning 1-0 pen.; 69. Ilyas Edir 2-0.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Jock de Burgo, Loek Visser, Wesley Koedam en Bas Koelemeijer –– Stephan Baaij, Jan Jaspers en Ricardo Danning –– Marco van Daalen (86. Nick van Dijk), Patrick Korpel (60. Ilyas Edir) en John van Tiggelen (46. Jordi van Marion). Gravendeel: Jurre de Ronde –– Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal en Maurits Kuiper (72. Youri Ton) –– Leon de Jong (72. Mitch Klijn), Zoey Hoogwerf (86. Ayhan Qasimov) en Job van der Vorm –– Jelle van der Starre, Sven Akkerman en Marco Kruijthof.

Bijzonderheden: Arbiter J.(Jaap) van Drunen uit Maasdam toonde vanmiddag in de 22e min. Loek Visser de rode kaart, die op de doellijn met de arm een inzet van dichtbij beroerde. Geel was er voor Stephan Baaij (in de 89e min. zijn tweede) van OSV en voor Luc Rozendaal, Marco Kruijthof en Job van der Vorm van Gravendeel. Maandag a.s. zal Youri van Ruiven (eindelijk) onder het mes gaan. De jeugdige verdediger liep de blessure op in het duel op 15 december 2018 tegen SC Botlek en zal naar verwachting dit kalenderjaar niet meer in actie komen.