OSV Oud-Beijerland overwint storm en Jonge Spartaan

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op een winderig sportcomplex “Olympia” de punten in huis weten te houden. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal zag, na een 1-0 ruststand, een 3-0 eindstand op het scorebord staan. De weersomstandigheden op het open sportterrein hadden vanmiddag een wel heel grote invloed op het spel van de beide ploegen. De harde wind (of storm zo u wilt) bepaalde voor een niet onbelangrijk deel het doel dat het gemakkelijkst bereikbaar was. (Voor de beeldvorming: de OSV-doelman schoot in de tweede helft de bal uit de hand met een stuit over het vijandelijke doel!). Voor de vele toeschouwers achter het raam in de kantine dit keer niet echt ongunstig, omdat het toevallig ook nog eens hun zijde was. Het team van trainer Hans de Heer, dat om uiteenlopende redenen niet kon beschikken over een 5-tal basisspelers, mocht als eerste van dit windvoordeel profiteren. Het was na 5 minuten al dicht bij de openingstreffer, maar zag OSV-doelman Serhan Tenekecioglu tot tweemaal toe redding brengen. Toch kreeg ook de thuisploeg in de 11e min. een goede mogelijkheid om de score te openen toen Marco van Daalen de Jonge Spartaan-doelman Ferry de Koning reeds gepasseerd was, maar geen kracht meer had om de beslissende eindstoot te geven. De bezoekers stoorden vroeg op het middenveld, combineerden goed en bleven de kortste weg naar het OSV-doel zoeken. De afwerking liet evenwel te wensen over. Aan de andere kant voorkwam de DJS-doelman in de 33e min. dat eerst Stephan Baaij en vervolgens Marco van Daalen in de korte hoek succesvol waren. De harde wind voorkwam ook dat een vrije trap van Jordy Frank met het linkerbeen in de korte bovenhoek kon worden geschoten. Nu was de thuispoeg in de slotminuut de gelukkige. Een voorzet van Marco van Daalen bleef caramboleren binnen de “16” en was het uiteindelijk Ricardo Danning, die Ilyas Edir de gelegenheid bood om de bal van dichtbij langs de doelpaal te plaatsen: 1-0. Na de thee profiteerde de thuisploeg al meteen optimaal van het windvoordeel. Een laag getrapte corner van John van Tiggelen vanaf de rechterkant werd voor het DJS-doel door de alerte (en vrijgelaten) Ricardo Danning van dichtbij binnen geschoten: 2-0. Een op dat moment al bevrijdende treffer, omdat ook de thuisploeg moeite had om de bal de juiste snelheid mee te geven. Nu kon het de bezoekers het spel opdringen en loeren op de snelle counter. Dat voetbalde toch een heel stuk gemakkelijker, omdat ook de bezoekers moeite hadden om aan de andere kant van het veld te komen. Zo trof John van Tiggelen in de 69e min. nog via de DJS-doelman de paal, na een pass van Jan Jaspers. Maar met een ver en fraai afstandsschot in de rechterbovenhoek bepaalde Stephan Baaij in de 88e min. alsnog de eindstand op 3-0.

De prima leidende arbiter Pierre Korsius uit Heinenoord maakte kort hierna een einde aan dit sportieve duel.

Zaterdag 16 februari zal OSV op sportpark “De Omloop” Rhoon treffen, dat vandaag in Oostvoorne de winst met 1-0 moest laten aan OVV, de komende tegenstander van De Jonge Spartaan op sportpark “Spartacus”. Koploper FC Binnenmaas, dat thuis tegen Rijnmond HS geen fout maakte (3-0), gaat op bezoek bij Pernis, dat in Den Bommel de punten (0-0) wist te delen. Runner-up Rozenburg, dat thuis met 3-1 van Gravendeel wist te winnen, gaat naar Vierpolders, dat een simpele zege behaalde in Piershil. Gravendeel, dat Den Bommel zal ontvangen, is daarna op 23 februari weer de volgende tegenstander van OSV aan de Langeweg.