OSV op valreep naast Vierpolders

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportpark Coosenhoek de punten met Vierpolders weten te delen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal sleepte in de slotfase, na een 2-1 ruststand, alsnog een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Het thuisteam van trainer Paul Bestebreur kwam vanmiddag sterk uit de startblokken. Daar waar de bezoekers in het begin vooral moesten wennen aan de natte (zware) grasmat, koos de thuisploeg meteen voor de aanval. Met snelle aanvallen over de vleugels werd de OSV-verdediging onder druk gezet. Dit leverde al na 13 minuten een voorsprong op. Uit een voorzet van Glenn Stoffers vanaf de rechtervleugel werd de bal in de ‘16’ verlengd en door Jesper Lakerveld van dichtbij achter doelman Tom Kukler geschoten: 1-0. Maar ondanks het overwicht van de thuisploeg kwamen de bezoekers toch snel weer langszij.

Bij een tegenaanval wist Levy Groeneweg in de ‘16’ de bal breed te leggen op Stephan Baaij, die in de 21e min. de bal met een diagonale schuiver onder Vierpolders-doelman Jaimie de Jong door in het doel wist te plaatsen: 1-1. Nog nagenietend van deze gelijkmaker stonden de bezoekers echter een minuut later al weer op achterstand. Ditmaal was het Glenn Stoffers, die zijn directe tegenstander simpel van zich wist af te schudden en vervolgens na een lange rush ook de uitkomende OSV-doelman Tom Kukler met een stiftbal wist te passeren: 2-1. Tot de rust had de thuisploeg nog enkele kansen en een licht overwicht, maar veranderde er niets meer op het scorebord.

In de tweede helft moesten de bezoekers wel de aanval zoeken om nog iets aan de achterstand te doen. Zij voerden de druk op de thuisploeg langzaam op, maar moesten toch eerst nog een tegentreffer incasseren. Onder de ogen van invaller-arbiter Jean-Paul Jager werd Jesper Lakerveld in de ‘16’ vastgehouden en belandde de bal in de 60e min. op de stip. Vincent Bieling faalde vanaf 11 meter niet: 3-1. OSV gooide hierna nog meer (door de trouwe aanhang zo gewenste) opportunisme in de strijd en dat leverde al vrij snel succes op. Uit een corner van John van Tiggelen was het Jan Jaspers, die in de 67e min. de bal bij de tweede paal knap wist binnen te koppen: 3-2. Ditmaal reageerde Vierpolders onmiddellijk met een inzet van Vincent Bieling, die evenwel rakelings aan het OSV-doel voorbij ging.

De thuisploeg zakte echter meer en meer in en wist amper nog onder de druk uit te komen. Nadat een schot van invaller Tim Wiendels nog rakelings naast het doel was beland, viel de gelijkmaker in de slotfase alsnog. Een handsbal op de rand van de ‘16’ leverde OSV een vrije trap op, die door Ricardo Danning in de 90e min. op fraaie wijze achter doelman Jaimie de Jong werd geschoten: 3-3. Kort hierna floot de prima leidende arbiter voor het eindsignaal. Een uitslag waarin velen zich langs de zijlijn konden vinden.

Arbiter Jean-Paul Jager uit Hillegom toonde in dit open en sportieve duel geel aan Loek Visser, Bas Koelemeijer en Jordi van Marion van de bezoekers en aan Tom Thijssen en Vincent Bieling van de thuisploeg. OSV kende vanmiddag in Patrick Korpel en Nick van Dijk twee verdienstelijke (competitie)debutanten.

Zaterdag 9 februari zal OSV op sportcomplex “Olympia” De Jonge Spartaan treffen, dat vandaag koploper FC Binnenmaas met de volle buit (3-4) zag vertrekken. Vierpolders gaat op bezoek bij hekkensluiter Piershil, dat bij GHVV’13 de punten moest achterlaten. Runner-up Rozenburg, dat met 1-3 wist te winnen bij Rijnmond HS, ontvangt Gravendeel, dat in eigen huis de zege (1-3) aan OVV moest laten. OVV ziet Rhoon op bezoek komen, dat thuis met 2-1 zegevierde over Den Bommel. Op 16 februari a.s. zal Rhoon de tegenstander van OSV zijn.

Vierpolders – OSV Oud-Beijerland 3-3 (2-1): 13. Jesper Lakerveld 1-0; 21. Stephan Baaij 1-1; 22. Glenn Stoffers 2-1; 60. Vincent Bieling 3-1 pen.; 67. Jan Jaspers 3-2; 90. Ricardo Danning 3-3.

Vierpolders: Jaimie de Jong –– Max Lodder, Tom Thijssen, Daniel Kapaan en Ruud Prins –– Maikel Straatman (Ricardo Nijsen), Douwe Zijlstra en Sven Hokke –– Glenn Stoffers, Vincent Bieling (75. Patrick Scheerhoorn) en Jesper Lakerveld. OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Loek Visser, Jordi van Marion, Wesley Koedam en Bas Koelemeijer (66. Nick van Dijk) –– Stephan Baaij, Thomas Lagerweij (71. Tim Wiendels) en Ricardo Danning –– Jan Jaspers, Levy Groeneweg (55. Patrick Korpel) en John van Tiggelen.