Odevolle DFTM!

Bert is weer terug van een weekje vakantie en kon gelijk vol aan de bak. Er overleden immers 2 artiesten en dat betekent dus weer tijd voor een Ode aan de Doden. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Sinds vorig jaar laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Yolanda Be Cool. En die kennen we nog wel van die grote klapper “We Speak No Americano” uit 2010. Deze Australische DJ/producers, ook wel bekend als de ‘Bondi Boys’ Andy en Matt, hebben sinds die tijd niet stilgezeten. Andrew Stanley and Matthew Handley treden ook wereldwijd op als DJ’s. De vele tracks die ze na hun wereldhit gemaakt hebben, zijn echter amper het clubcircuit ontstegen. Hun muziek is het best te beschrijven als electro met een vleugje house. Gaat hun nieuwe single “Dance & Chant” wel scoren?

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van de vorige week overleden soulzanger James Ingram. Hij werd slechts 66 jaar. James stond vooral bekend om zijn duetten met andere grote artiesten. Niet verwonderlijk dat zijn grootste hits ook duetten waren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan “Baby Come To Me” met Patti Austin en “Yah Mo B There” met Michael McDonald. James brak door als zanger in 1981 door de vocale bijdragen op het album “The Dude” van Quincy Jones. De tracks “Just Once” en “One Hundred Ways” leverde hem een platencontract op. Hij was ook songwriter en producer. Was betrokken bij P.Y.T. van Michael Jackson, produceerde o.a. voor de Pointer Sisters en zijn vriend Quincy Jones. Hij maakte een aantal solo albums, waaronder “It’s Real” in 1989. Het album bestond voor de helft uit ballads en voor de andere helft uit dancemuziek. De vergeten dansplaat die wij draaiden is de titeltrack van dat album en werd o.a. geschreven en gearrangeerd door Teddy Riley.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs was van de Duitse singer/songwriter Michael Schulte. Hij begon zijn zangcarrière met het plaatsen van filmpjes YouTube in 2008. De Duitse doorbraak kwam toen hij in 2012 hoge ogen gooide in “The Voice Of Germany”. De internationale doorbraak volgde vorig jaar toen hij 4e werd bij het Eurovisie Songfestival met “You Let Me Walk Alone”. De track werd ook in Nederland een behoorlijke hit. Zijn nieuwe single “Back To The Start” is – net als zijn songfestivalhit – verschenen op het Armada label; één van de platenlabels van Armin van Buuren.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip was van Johnny Lion. Hij overleed afgelopen week op 77-jarige leeftijd. Echte naam Jan van Leeuwarden. Grote hit in de jaren 60 met “Sophietje”. Dat liedje ging over zijn toenmalige vriendin. Met zijn band The Jumping Jewels had hij in de jaren 60 ook succes. Het was lang stil totdat hij in 1987 vriend en vijand verraste met “Alleen in Dallas”. Refererend aan de razend populaire TV Serie Dallas. Werd een bescheiden hit. De track is een cover van “Getting So Exciting” uit 1981 van de Engelse zanger Lee Kosmin.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.