NBSVV verliest opnieuw van GSC/ODS

De wedstrijd van NBSVV tegen het Dordtse GSC/ODS stond niet bol van de kansen. Zwakke momenten van de thuisploeg werden echter genadeloos afgestraft, zodat NBSVV toch een ruime 1-4 nederlaag leed.

Twintig minuten lang gebeurde er niets wat het vermelden waard is, maar vijf heel slordige minuten van NBSVV gaf GSC/ODS de gelegenheid een 0-2 voorsprong te pakken. Eerst glipte in de 24e minuut een houdbaar afstandsschot van de gasten door de handschoenen van de keeper Barendregt tegen de touwen. Twee minuten later viel de tweede goal, toen de bal zomaar aan de Dordtenaren werd meegegeven richting Nieuw-Beijerlands doel. De afronding was vervolgens een makkie. Tussen de twee doelpunten door werd de lat nog geraakt en een minuut na de 0-2 ook nog eens de paal. In vijf minuten had het ook zomaar 0-4 kunnen staan. In de 31e minuut deed NBSVV wat terug, doordat een corner van Niels Jacobs door Joris Krijger bij de tweede paal werd binnengekopt. Kort voor rust brak Patrick Ridderhof gevaarlijk door, maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt.

In de rust kwam Joost van Hattum in het veld als centrale verdediger en deed trainer Louis Jacobs wat omzettingen in de aanval. Net als in de eerste helft was er twintig minuten lang evenwicht zonder grote kansen. Net toen de toeschouwers na een sterke actie van aanvoerder Ridderhof in een puntje begonnen te geloven, gooide GSC/ODS de wedstrijd in het slot. Een afgeslagen corner werd van buiten de 16 fraai in de hoek van het doel geschoten. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd kreeg NBSVV nog enkele opgelegde kansen, maar scoren is het hele jaar al een probleem voor de Nieuw-Beijerlanders. Een door de gasten benutte strafschop in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde voor de 1-4 eindstand. Aan inzet ontbrak het niet bij NBSVV, maar alleen dat is niet genoeg.