Hoger wiskundecijfer dankzij Oud-Beijerlandse YouTube-leraar

Wiskunde, het blijft voor veel leerlingen een vreselijk moeilijk vak. Wiskundeleraar Marcel Eggen uit Oud-Beijerland biedt hulp. Naast zijn wiskundelessen op het Montessori Lyceum in Rotterdam geeft hij online bijles via YouTube.

Het zijn korte, eenvoudig gefilmde video’s, maar jongeren vanuit het hele land zijn fan. Marcel krijgt regelmatig bedankjes binnen van leerlingen die dankzij hem een hoger cijfer hebben gehaald.

Een bijdrage van Sanne Waldekker-RTV Rijnmond

“Het is bekend dat leerlingen ongeveer tien procent van wat ze horen in de klas oppakken”, vertelt de wiskundeleraar. “En thuis is de omgeving stil, kunnen ze het juiste moment kiezen en kunnen ze filmpjes terugspoelen of even pauzeren. Het is onderwijs op maat.”

Eggen heeft met twee lampjes en het drumstelstandaard van zijn zoon een vaste opstelling voor de filmpjes. Zelf is hij niet in beeld, je ziet alleen zijn handen, een pen en een geodriehoek. “Het hoofd van de docent voegt voor de leerlingen niets toe. Sterker nog, ze hebben het liever niet”, vertelt hij.

Hogere cijfers

De eerste wiskundefilmpjes maakte Eggen bij zijn vorige baan op het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland, voor leerlingen die vanwege ziekte een les hadden gemist. Toen hij wel erg veel zieken had, begon hij een besloten YouTube-kanaal.

“Nadat bleek dat die kinderen hogere cijfers haalden dan de kinderen die bij de les waren, ben ik het vaker gaan doen. Later is het dus ook een openbaar kanaal geworden.”

De bijlesvideo’s zijn te vinden via wiskundefilmpjes.nl en op het YouTubekanaal Marcel Eggen.
Sanne Waldekker zocht hem op…..


Bron: RTV Rijnmond