Heinenoord pakt volle winst op koploper

SV Heinenoord

De onverdiende 1-2 nederlaag in de thuiswedstrijd lag bij menigeen nog vers in het geheugen. Vandaag de mogelijkheid om revanche te nemen en dat is, weliswaar met enige hulp, gelukt en ook nog met dezelfde cijfers. De mannen van coach Ralph Kalkman begonnen heel goed aan de wedstrijd. De wedstrijd was nog maar 7 minuten oud, toen Richie Basoski de precies op tijd vertrekkende Dejan de Feiter van een loepzuivere pass bediende, hij alleen op doelman Ragip Ozrak af ging en had moeten scoren. Echter de sluitpost van de Kraaien kon met de voet een doelpunt voorkomen wat slechts een hoekschop opleverde.
Ook een schot van afstand van aanvoerder Ramon Salas was geen probleem voor de verdediging. Het antwoord van de mannen van trainer Steef Buijs kwam na ruim een kwartier spelen, toen de altijd gevaarlijke Mike van Gool een kopbal losliet, die door de vervanger van Nick Vervoort, Dillan Heijnen in een reflex tot corner werd verwerkt. De Noord was gewaarschuwd en deed er een schepje bovenop. Na een rush van Richie Basosike, waarbij hij 3 man passeerde of ze er niet stonden, was het zo jammer dat hij dan toch de bal in de voeten van de tegenstander schoot. Beide teams gingen vol op de aanval en onbegrijpelijk, dat scheidsrechter Mohammed Moussaoui dit niet aanvoelde en steeds voor de onbenulligste dingetjes af floot.
Een vrije trap van Jordey van Dam leverde een gevaarlijke flipperkast situatie op, terwijl de bal uiteindelijke in de veilige handen van de Rijsoordse sluitpost kwam. Een onverwachte harde pegel van Zepp Jacobs warmde de vuisten enigszins op van Dillan Heijnen.
Een voorzet op maat van Richie Basosk miste de kracht van Dejan de Feiter om met een ferme kopstoot de score te openen. Dan is het een vast gegeven, als je zelf de kansen laat liggen, de tegenpartij die wel gaat benutten.
En zo ook op deze zaterdagmiddag. Oud-speler Melvin Zaalman werd in de 36e minuut op rechts aangespeeld door Berry de Groot, passeerde vervolgens Leon Steketee en schoot door de benen van keeper Dillan Heijnen via de binnenkant paal binnen 1 – 0. Op slag van rust ging Nelson Costa de Brito er gevaarlijk op links van door, echter Anthal v.d. Berg greep op het juiste moment prima in, zodat dit gevaar was geweken en met een stand van 1-0 de rust aanbrak.

Het tweede bedrijf begon met twee ongewijzigde teams. Na 3 minuten kreeg Heinenoord een corner te nemen en kopte Remco Buist uit een moeilijke hoek de gelijkmaker binnen. 1 – 1. Dit doelpunt gaf de mannen van Ralph Kalkman vleugels en volgde de ene aanval na de andere.

Met nog een half uur te gaan werd Dejan de Feiter naar de kant gehaald en was Mitch Fransen zijn vervanger. Met zijn verre ingooien stichtte hij regelmatig verwarring in de Rijsoord-defensie. In de 63e minuut moest Dillan Heijnen volledig gestrekt op een hard schot van Kahlid Rahli. Enkele minuten later kreeg Heinenoord een vrije trap te nemen op een uitstekende plaats voor Leon Steketee. Even dacht men aan zijn prachtige doelpunt in de bekerwedstrijd tegen AntiBarbari. Helaas ging het dit keer mis, want zijn schot ging ver over.

Even later was Martijn Terlouw keurig op tijd om met een juiste ingreep Nelson Costa de Brito af te stoppen. Inmiddels was de slotfase aangebroken en ondanks een betere tweede helft van de Noord, waren spelers en supporters er van uit gegaan dat de wedstijd in een gelijkspel zou eindigen. In de 88e minuut liet Jordey van Dam een voorzet los, die door een misverstand tussen doelman Ragip Ozrak en verdediger en oud-speler van Heinenoord, Desley de Wolf in zijn eigen doel werd geplaatst en dat betekende, zij het met hulp, een verdiende overwinning voor de mannen van coach Ralph Kalkman. 2 – 1.

DRIE belangrijke punten gingen mee naar de Noord en dat betekent inmiddels een 8e plaats op de ranglijst.

a.s. zaterdag komt Kloetinge op bezoek en met dezelfde inzet moet het lukken ook dan de volle winst te pakken. Aanvang: 14.30 uur.

OPSTELLING.

Dillan Heijnen – Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – Andrew van Tiggelen – ( 82. Nick Jonkman ) – Ramon Salas – Dejan de Feiter ( 60. Mitch Fransen ) – Jordey van Dam – Marvin Strik – Remco Buist – Leon Steketee – Richie Basoski – ( 87. Toine v.d. Berg ).