GWB pakt winst in blessuretijd

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – WCR 1 2 – 1 ( 0 – 0 )

Afgelopen zaterdag hervatte Goudswaardse Boys de competitie uitstekend door het bezoekende WCR uit Rhoon nipt te verslaan. Aangezien vaste doelman Bryan Huijzers vanwege een exotische griepvariant verstek moest laten gaan en tweede keeper Stephan van der Sijde eveneens niet inzetbaar was, werd een beroep gedaan op de “gepensioneerde” Abram Huijzers om zijn zoon onder de lat te vervangen. Op de kletsnatte, doch goed bespeelbare grasmat waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel de thuisclub als de bezoekers kregen voor rust een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar slaagden daar niet in.

Na de onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld: twee hard werkende ploegen die elkaar weinig toe gaven. Na een klein kwartier leken de mannen van trainer Leo Tol op voorsprong te komen, maar de treffer van Floris van der Weijden werd vanwege buitenspel geannuleerd. In de 65ste minuut had Goudswaarder Ricardo Hoogwerf weinig geluk toen zijn vrije trap via de lat over het WCR-doel verdween.

Met nog een kwartier op de klok kwam WCR aan de leiding toen Bjorn Verwey met een harde schuiver de verdienstelijk acterende 47-jarige doelman Abram Huijzers kansloos liet: 0-1. De Boys toonden echter veerkracht want nauwelijks vijf minuten later liet Robin Verhoeven de gelijkmaker aantekenen: 1-1. Evenals destijds in Rhoon waren de 90 minuten al verstreken toen de bal op de WCR-penaltystip belandde. De arbiter constateerde namelijk een handsbal van WCR-verdediger Justin Dekker binnen het strafschopgebied. Ricardo Hoogwerf belastte zich met deze taak en stuurde keeper Stefan Roukema naar de verkeerde hoek: 2-1.