Goudswaardse Boys wint bij NBSVV

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Goudswaardse Boys de derby tegen NBSVV met één doelpunt verschil gewonnen. Nadat Goudswaard tweemaal gelukkig op voorsprong was gekomen en NBSVV vervolgens de stand weer rechttrok, werd ex-NBSVV-er Robin Verhoeven de matchwinner. Net als in de heenwedstrijd scoorde hij de winnende goal: 2-3.

De eerste fase van de wedstrijd waren de gasten uit Goudswaard de bovenliggende partij. Na een kwartier was er de eerste echte kans: een kopbal uit een corner ging net naast. Vier minuten later schoot Joeri Heistek de bal tegen NBSVV-doelman Barendregt aan. Bij de daaropvolgende corner caramboleerde de bal via doelman, lat en het hoofd van Johan Bestebreur in het doel van NBSVV: 0-1. Een gelukkig doelpunt, maar wel een terechte stand op dat moment. Halverwege de eerste helft kantelde het spelbeeld enigszins. Door de stormachtige wind waaide de bal regelmatig uit, achter of ver buiten bereik van iedereen. Bij een mislukte uittrap van Goudswaard-doelman Bryan Huizers kwam de bal als een boemerang terug, waarbij Huizers de bal ternauwernood over de lat kon tikken. Diverse corners van NBSVV volgden, waarbij de bal steeds direct naast of bovenop het doel, dan wel in de handen van de keeper waaide. Het kwartiertje overwicht van de thuisploeg resulteerde op slag van rust in de gelijkmaker. Jean-Paul Benard bediende Sjoerd Bestebreur op maat aan de linkerkant van het strafschopgebied, waar Bestebreur de bal controleerde en beheerst in de lange hoek schoof: 1-1.

Net na rust was het de beurt aan Goudswaard om indraaiende, of beter gezegd inwaaiende, corners te nemen. Bij zo’n corner waaide de bal in de 50e minuut tegen een op de doellijn staande NBSVV-er aan en verdween in het doel: 1-2. Tien minuten later was de stand weer gelijk, een spiegelbeeld van het eerste doelpunt van NBSVV. Nu bracht Rob Sneep de bal bij Guus Smulders aan de rechterkant van het strafschopgebied, die op zijn beurt de bal controleerde en hard de 2-2 binnenschoot. In de 69e minuut was het Goudswaardse Boys wat voor de derde keer op voorsprong kwam. Na balverlies van de thuisploeg op het middenveld kon Robin Verhoeven de bal oppikken en hard door het midden binnenschieten en zo de 2-3 op het scorebord zetten. Op dat derde doelpunt van Goudswaardse Boys had NBSVV geen passend antwoord meer.


Wedstrijdverslag door Goudwaardse Boys:

NBSVV 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1 2 – 3 ( 1 – 1 )

Afgelopen zaterdag won Goudswaardse Boys ook de tweede competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Streekgenoot NBSVV uit Nieuw-Beijerland werd met 2-3 verslagen. De mannen van trainer Leo Tol moesten tegen een stormachtige wind opboksen. De thuisclub kon ondanks het windvoordeel geen echte vuist maken. Na ruim een kwartier kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong toen een hoekschop van Darwyn Pennock door Goudswaarder Johan Bestebreur via de lat werd binnengewerkt: 0-1. Halverwege de eerste helft zorgde Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers zelf voor het eerste serieuze Nieuw-Beijerlandse doelgevaar toen hij zijn eigen, door de harde wind terugwaaiende, doeltrap ternauwernood over de lat wist te werken. In de extra tijd van de eerste helft kwam NBSVV eigenlijk uit het niets langszij toen Sjoerd Bestebreur slordig Goudswaards verdedigingswerk afstrafte: 1-1.

Enkele minuten na de thee benutte Darwyn Pennock een harde windvlaag bij het nemen van een hoekschop en zag de Nieuw-Beijerlandse pogingen om deze inzet te pareren mislukken: 1-2. In de 60ste minuut liet de Goudswaardse afweer wederom een steekje vallen en mocht na een voorzet van Rob Sneep de volkomen vrij gelaten Guus Smulders simpel afdrukken: 2-2. Uiteindelijk ging Goudswaardse Boys met de volle buit naar huis omdat een kwartiertje voor tijd Robin Verhoeven na een prima individuele actie NBSVV-keeper Mike Barendregt kansloos liet: 2-3.

Sander Schilperoort