Expositie Anke Burgers in Klein Profijt

Aquarel Ankie Burgers

| 1 maart t/m 30 april |
In de maanden maart en april exposeert Anke Burgers in natuurbezoekerscentrum Klein Profijt, Zalmpad 11 te Oud-BeijerlandHet thema van de expositie is vogelsAnke Burgers is de laatste jaren actief als vogelaar. Dat is de reden dat deze expositie geheel in het teken van vogels staat. Een expositie in het Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in de Hoekse waard is dan ook een passende gelegenheid.

Behalve vogels kies zij ook voor het schilderen van andere onderwerpen, maar door haar biologische achtergrond is er vaak een link met de natuur. Want de beleving met de natuur, dat wil zij graag vastleggen in haar werk. De schoonheid en sfeer die daarin wordt ervaren, hoopt Anke zo via het schilderen door te kunnen geven aan anderen.

De materiaalkeuze kan aquarel-, acryl- of olieverf zijn.”\ Met aquarelverf werkt zij graag omdat haar het snelle, verrassende en vaak ongrijpbare karakter ervan sterk aanspreekt. Het geeft haar daardoor veel bijzondere kansen om ervaringen weer te geven. De werken zijn dan vaak vrijer geschilderd.Anke vindt olie- en acrylverf fijne materialen, omdat dat haar goede mogelijkheden biedt om tijdens het schilderproces haar gedachten en dus uitwerking bij te sturen. Deze werken liggen meestal dichter bij de realiteit.