Dorpswethouder Van Leenen, Buurt Bestuurt en inwoners samen aan de slag

Zaterdag 23 februari was een ‘groene’ dag voor wethouder Piet van Leenen. Samen met Buurt Bestuurt Puttershoek en medewerkers van de Buitendienst van gemeente Hoeksche Waard begon hij zijn ochtend in Puttershoek met het snoeien van een gemeentelijk plantsoen aan de Arie van Drielstraat. Daarna pootte hij samen met bewoners en de Buitendienstmedewerkers vaste planten op het Schouteneinde.

Snoeien plantsoen Arie van Drielstraat

Als wethouder Beheer & onderhoud openbaar gebied én als dorpswethouder van Puttershoek werkte Piet van Leenen graag mee aan deze participatieprojecten. De snoeiactie kwam voort uit gesprekken die Buurt Bestuurt Puttershoek eind 2018 voerde met bewoners van de Arie van Drielstraat. Zij gaven aan over het algemeen best tevreden te zijn over hun buurt. Wel hadden zij bij de parkeerplaatsen last van overhangend groen. Met de Buitendienst van gemeente Hoeksche Waard werd de afspraak gemaakt om samen de situatie te verbeteren.

Nieuwe planten voor het Schouteneinde

Het poten van de planten op het Schouteneinde werd uitgevoerd in het verlengde van het herinrichtingsproject van het Schouteneinde. Dit was een bijzonder project waarbij de voormalige gemeente Binnenmaas nauw samenwerkte met de bewoners. Zo kreeg de straat zijn historische karakter terug en werd deze verkeersveiliger gemaakt.

 

 

Dorpswethouder van Puttershoek

Piet van Leenen probeert als dorpswethouder van Puttershoek bij zoveel mogelijk gebeurtenissen en evenementen in het dorp aanwezig te zijn. Net als de andere dorpswethouders vindt hij het belangrijk om vanuit deze rol de verbinding te leggen tussen inwoners en het bestuur van gemeente Hoeksche Waard. Behalve van Puttershoek is Piet van Leenen ook dorpswethouder van Maasdam en ‘s-Gravendeel.