Dierenkliniek Barendrecht gaat samenwerken met Sterkliniek Stroowaert

Vanaf vandaag mag Dierenkliniek Barendrecht, met vestigingen aan de Gouwe en Avenue Carnisse, zich Sterkliniek noemen. Na een jaar hard werken voldoet het team van de Barendrechtse kliniek aan de hoge kwaliteitseisen die Sterkliniek Dierenartsen stelt aan de klinieken die zich willen aansluiten bij dit samenwerkingsverband van kwalitatief hoogwaardige dierenklinieken. Sterkliniek Barendrecht zal geleid worden door Anton Fennema, momenteel al praktijkmanager van Sterkliniek Stroowaert, die gevestigd is in Oud-Beijerland, Barendrecht en Strijen. Hierdoor zullen beide klinieken ook nauw gaan samenwerken. Voor huisdierbezitters verandert in direct opzicht niet veel. Ze houden hun eigen vertrouwde dierenarts en de benadering blijft persoonlijk. Wel is de vestiging van Sterkliniek Barendrecht op de Avenue Carnisse 184 gesloten en verhuisd naar nummer 38.

Het team van de Barendrechtse dierenkliniek heeft het afgelopen jaar heel hard gewerkt om zich Sterkliniek te mogen noemen. Sterklinieken moeten (blijven) voldoen aan een hoog kwaliteitsniveau. Anton Fennema: “Zo volgen alle dierenartsen en assistenten verplicht jaarlijks nascholing, zijn er behandelprotocollen die er voor zorgen dat iedere arts dezelfde zorg geeft en is er geïnvesteerd om apparatuur te vernieuwen en jaarlijks te laten controleren”. De teams van Sterkliniek Barendrecht en Sterkliniek Stroowaert zullen nauw met elkaar gaan samenwerken. “Nu beide klinieken Sterkliniek zijn, dezelfde kwaliteit nastreven en onder mijn leiding vallen, is dat een logische stap”, aldus Fennema. Diereigenaren blijven in principe bij hun eigen vertrouwde dierenarts komen. Maar als doorverwijzing nodig is, kunnen ze nu voor bijna alle behandelingen van hun dier terecht bij een van de Sterklinieken in de buurt. “We hebben veel kennis van tandheelkunde bij honden, katten en konijnen. Daarnaast kunnen huisdiereigenaren bij ons terecht voor orthopedie, chirurgische ingrepen zoals een longoperatie, kijkonderzoek, kijkoperaties en oogheelkunde. Doordat we nu meer dierenartsen met een specifieke kennis en ervaring hebben en binnen het eigen team kunnen doorverwijzen, kunnen we de beste zorg geven aan huisdieren.”

Vier vertrouwde vestigingen
De Sterklinieken Stroowaert en Barendrecht hadden samen vijf vestigingen. Door de sluiting van Avenue Carnisse 184 in Barendrecht worden dat er vier.

  • Sterkliniek Barendrecht Avenue Carnisse 38 in Barendrecht
  • Sterkliniek Barendrecht Gouwe 5 in Barendrecht
  • Sterkliniek Stroowaert Stougjesdijk 294b in Oud-Beijerland
  • Sterkliniek Stroowaert Noordstraat 8 in Strijen

Het team van Sterkliniek Stroowaert dat op de Avenue Carnisse 38 werkte, is per 31 december 2018 verhuisd naar de locaties in Strijen en Oud-Beijerland.

Ruimere openingstijden
Door de samenwerking tussen beide klinieken worden de openingstijden ook aangepast. De locatie Oud-Beijerland krijgt een regulier spreekuur (op afspraak) op zaterdag. Eigenaren kunnen dan van 10:00 – 12:00 uur met hun dier terecht op afspraak.

Sterkliniek: belang van kwaliteit voorop
Sterkliniek Dierenartsen werkt volgens een internationaal kwaliteitssysteem (ISO9001-2015). Hier vinden strenge controles op plaats door onafhankelijke partijen. Het is de enige groep dierenartsenpraktijken die zich vrijwillig onderwerpt aan kwaliteitsregels en externe controle op naleving van die regels. Wie daar niet aan voldoet mag zich geen sterkliniek meer noemen. Een van de onderscheidende speerpunten is de jaarlijkse nascholingsplicht voor alle medewerkers. Fennema: “Net als de geneeskunde voor mensen, ontwikkelt ook de diergeneeskunde zich snel. Daarmee veranderen ook gezondheidsadviezen en behandelmethodes. In Nederland is geen wet- of regelgeving voor nascholing van dierenartsen, kortom, een dierenarts hoeft na zijn opleiding geen nascholing meer te volgen, hij doet dit geheel vrijwillig. Bij Sterkliniek hebben alle medewerkers – van dierenarts tot dierenartsassistente – een jaarlijkse nascholingsplicht. We hebben in onze klinieken dus altijd kennis van de laatste inzichten, behandelingen en preventieve maatregelen.”