Cursus ‘Bidden, van verplichting naar verlangen’

|17 maart, 31 maart en 9 april|

Op 3 dagen in maart en april wordt een cursus bidden gegeven door de Kerk van de Nazarener Hoeksche Waard. Vragen die we met elkaar bespreken zijn: Wat is bidden eigenlijk en hoe doe je dat? Heeft bidden zin? Praat God echt terug, hoe herken je zijn stem? Hoe ga je om met teleurstelling? Wat als je helemaal niets ervaart? Heeft bidden invloed op onszelf, anderen en God? Als bidden net zo belangrijk is voor een christen, als zuurstof voor het lichaam, hoe komt het dan dat ik na 5 minuten begin te draaien op mijn stoel?

Verlang jij naar een intieme relatie met God? Naar vernieuwing en verdieping van je gebedsleven? In deze cursus ontvang je hele concrete aanwijzingen en adviezen voor je persoonlijke gebed. We maken een persoonlijke reis, een reis van verplichting naar verlangen. We gaan in op al deze vragen en staan uitgebreid stil bij hoe je in de praktijk Gods stem (beter) kunt leren verstaan.

De cursussen worden gegeven door pastor Sylvia Oosterwijk, voorganger in de Kerk van de Nazarener Amersfoort-noord. Aanmelden voor deze cursus is niet verplicht maar wel fijn. Opgeven kan via sylvia.oosterwijk@kvdn.nl.

De drie cursusavonden vinden plaats in Maasdam (Sportlaan 3d) en beginnen om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur met koffie en thee. De volgende data staan gepland: zondag 17 maart, zondag 31 maart en dinsdag 9 april.