Burgemeester Van der Velden leidde feestelijke naturalisatieceremonie

Maandag 25 februari vond er een feestelijke naturalisatieceremonie plaats in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Te midden van vele vrienden, familie en collega’s kregen maar liefst 18 mensen de Nederlandse nationaliteit. Burgemeester Peter van der Velden sprak hen toe en nam de eed of gelofte af. Vervolgens reikte hij de officiële papieren voor het Nederlanderschap uit, samen met een bos bloemen en het spel ‘Ik hou van Holland’. 

Van Brazilië tot Turkmenistan

De papieren voor het Nederlanderschap zijn nodig voor het aanvragen van een paspoort. De ‘nieuwe’ Nederlanders komen van over de hele wereld: Syrië, Brazilië, Oekraïne, Turkmenistan, Costa Rica, Groot-Brittannië en Somalië.  Burgemeester Van der Velden benadrukte dat sommige van de aanwezigen noodgedwongen hun land moesten verlaten. Dat de bijeenkomst, hoe feestelijk ook, voor hen geen vrijwillige keuze is. Zij komen uit oorlogsgebieden, hebben vaak hals over kop hun ‘thuis’ moeten verlaten en hebben veel meegemaakt.

Goed geïntegreerd

Onze nieuwe landgenoten zijn al goed geïntegreerd: de kinderen doen het prima op school en de  volwassenen hebben een fijn netwerk opgebouwd, zowel privé als op het werk. Hartverwarmend was de aanwezigheid van een grote groep werknemers van Brussaard Hoveniers. Zij kwamen speciaal voor de naturalisatie van hun collega.