Brielle – SHO

In de voor de meeste clubs laatste speelronde van de tweede periode, alleen Deltasport heeft in die periode nog drie wedstrijden tegaan, stond voor SHO de uitbeurt tegen Brielle op het programma. SHO had tegen de fusieclub nog wat recht te zetten omdat de Briellenaren begin november SHO de eerste nederlaag (0-1) bezorgden. Vooraf had trainer Fakkel een aardige puzzel in te vullen omdat Dennis Groosjohan, Giovanni Breevaart en Bob Vermunt vanwege vakanties ontbraken. Omdat Groosjohan vorige week zijn vijfde gele kaart pakte kon hij de wedstrijd schorsing mooi combineren met zijn vooraf geplande absentie. Een soort van Sergio Ramosje… Vervolgens moest ook Larbi el Harouchi geblesseerd afhaken en werden de problemen voor Fakkel er niet eenvoudiger op. De vacature van Groosjohan kon worden opgelost met de van een schorsing terugkerende Bob Bison die gelijk ook de aanvoerdersband om zijn arm kreeg. Ingmar van Bruggen, die half oktober in de uitwedstrijd tegen De Meeuwen geblesseerd naar de kant ging, kon na een aantal invalbeurten eindelijk weer in de basis starten. Supersub Joost Both kreeg in de aanval de tijdelijke erfenis van aanvoerder en topscorer Bob Vermunt in handen.
Bij de gastheren ontbrak Stevie Soares die als invaller in Oud-Beijerland tekende voor het enige en dus winnende doelpunt. Vorige week had Soares met een hattrick nog een groot aandeel in de met 4-1 door Brielle gewonnen uitwedstrijd tegen Poortugaal.

Onder prachtige weersomstandigheden kon worden afgetrapt en dat was exact een jaar geleden wel anders toen SHO de inhaalwedstrijd speelde bij Kloetinge en het door de snijdende kou anderhalf uur lang bibberen was voor het handjevol Beijerlanders langs het bijveld op het Wesselopark.
Door alle mutaties aan SHO kant was het niet vreemd dat de ruime openingsfase nadrukkelijk door de thuisclub werd gedomineerd. In het eerste kwart van de wedstrijd was het voornamelijk aan doelman Peter Konings te danken dat de nul op het bord bleef.

SHO stelde er niet meer tegenover dan een vrije trap van Kevin Angel Queijo die eindigde in handen van doelman Godschalk. Maar het lukte SHO wel om met regelmaat onder de druk van Brielle uit te combineren. Een goeie combinatie was ook de basis van de openingstreffer waar -na wat breiwerk- op het juiste moment Kevin Angel Queijo de diepte werd ingestuurd. Doelman Godschalk moest met de voet de inzet keren wat een hoekschop opleverde.
Angel Queijo gooide de corner scherp voor waar het in de drukte voor het doel Joost Both was die de bal binnenwerkte: 0-1 na een klein half uur. De voorsprong, wellicht tegen de veldverhouding maar daarom niet minder welkom, gaf SHO de rust om ongeschonden de rust te halen.

Na de doelwisseling voerde Brielle de druk nog wat meer op wat een aantal mogelijkheden opleverde maar het vizier van de Brielse schutterij stond bepaald niet op scherp. Er is nog tijd om voor het plaatselijke feest op 1 april daaraan te werken…
Al na een paar minuten na de thee raakte Joost Both na een duel geblesseerd en na nog een paar minuten meehobbelen werd de boomlange doelpuntenmaker vervangen door Tommy Reedijk die zijn competitiedebuut in het eerste maakte. De bijna twintigjarige middenvelder is de zoon van John Reedijk die in de jaren 80 een mooie loopbaan tegemoet leek te gaan in het eerste elftal maar door knieproblemen al vrij snel zijn schoenen aan de wilgen moest hangen.

Het werd nu voornamelijk tegenhouden voor SHO maar de thuisclub ontbeerde inventiviteit om de Beijerlanders op een hoop te spelen. Na een uur moest ook Wilshon Lima er af met een enkelblessure en zijn herstel kan wel enige tijd gaan duren. Als vervanger kwam Dennis Outermans binnen de lijnen die al voor de winterstop zijn eerste minuten in de hoofdmacht maakte. Kort na de tweede wissel ging de bal op de stip na een -op het oog bepaald niet zware- overtreding. Jeffrey Duijnstee, die bijna in elke wedstrijd die hij tegen SHO speelt scoort, faalde ook nu niet: 1-1. Een paar minuten later leek de ongeslagen uitstatus van SHO te wankelen toen doelman Konings werd verrast door een terugkopbal van Bob Bison. Met grote moeite kon de sluitpost het leer onder de lat weghalen en nog net voor de doellijn keren. Heel het Brielse deel langs de lijn juichte al maar het was voor de leidsman niet te constateren of de bal over de lijn was geweest. Volgens de hoofdrolspeler, doelman Peter Konings, in ieder geval niet.
In Studio Sport kwam ‘s avonds een vergelijkbare situatie voorbij met Sergio Padt van FC Groningen. Kijk het maar terug en oordeel zelf…
In de slotfase ging bij Brielle de vermoeidheid toeslaan en leek er voor SHO meer in te zitten dan een deling. Een kwartier voor tijd kwam Tim de Pender Rowdy Rijsdijk aflossen, zijn derde competitie-invalbeurt tot dusver in dit seizoen.
Met nog vijf minuten op de klok stoomde Robin Winkels op, leek zich tweemaal vast te lopen maar bereikte toch Kevin Angel Queijo waarna de scherpe voorzet door de net 17-jarige De Pender werd verzilverd: 1-2. Ruim in blessuretijd werd een snelle tegenstoot van SHO via Kevin Angel Queijo wederom door De Pender afgerond: 1-3, wedstrijd beslist en een droominvalbeurt voor de speler van JO17-1.
Een knappe prestatie van de Fakkel-formatie die toch tamelijk gekortwiekt voor wat betreft personele bezetting aan het duel begon.
Koploper Rijsoord verloor verrassend met 3-0 bij Honselersdijk waardoor Kloetinge (3-5 bij RVVH) winnaar werd van de tweede periode en SHO door stuivertje wisselen met de ”Kraaien” de nieuwe lijstaanvoerder is.
Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Bob Bison, Danny Kerpel, Wilshon Lima; Rowdy Rijsdijk, Robin Winkels, Ingmar van Bruggen; Ricky Bokhoven, Joost Both, Kevin Angel Queijo.
Wissels:
54’ Tommy Reedijk voor Joost Both
60’ Dennis Outermans voor Wilshon Lima
76’ Tim de Pender voor Rowdy Rijsdijk
Doelpunten:
28’ 0-1 Joost Both
66’ 1-1 Jeffrey Duijnstee (strafschop)
85’ 1-2 Tim de Pender
90+3’ 1-3 Tim de Pender
Kaarten:
Scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda, hij floot dit seizoen ook SHO-BVCB (2-1,) had geel voor Ricky Bokhoven, Ingmar van Bruggen en Jeroen Kokje van SHO en Jeffrey Duijnstee en Victor de Bok van Brielle.

09-03-2019 Heinenoord – SHO
Na het voetballoze weekend van 2 maart speelt SHO op 9 maart de uitwedstrijd tegen Heinenoord. Door de herindeling is het voor het eerst een gemeentelijke derby. Ongetwijfeld kan SHO, wat als koploper het veld van sportpark De Tienvoet zal betreden, een warm onthaal verwachten. Aanvang 14.30 uur, komt allen!