Anita Ontmoet….

“Marsha Koolman uit Klaaswaal zet zich in voor het leed van de dieren, is verliefd op snelle auto’s, is zorgzaam en zeer sportief. Ze leest alles wat te maken heeft met gezonde voeding en heeft een tomeloze idealistische gedrevenheid.

Een sterke dame, die weet wat ze wil en krachtig in het leven staat. Onder het genot van een kopje koffie had ik een interview met haar.”

Anita van Bruggen-Knape


Haar favoriete auto is een Porsche 911. Snelheid en vooral het krachtig optrekken van deze auto raakt haar.

“Auto’s… ja dat is nogal wat. Ik kan er uren over praten. Het is één van mijn hobby’s.

Rijden in mijn Porsche, de snelheid, de acceleratie daar kan ik emotioneel van worden. Het doet wat met me, alsof ik in een attractie van de Efteling zit. Het geeft mij een machtig gevoel. Geweldig!
Het staat, denk ik, symbool voor de kracht in mij. Het is belangrijk voor mij dat ik me sterk voel, dat ik sterk ben zodat ik reserves heb. Dat voelt heel fijn”.

Sport staat in het middelpunt van haar leven. Het is de basis van haar bestaan.

“Ik ben altijd sportief geweest. Vanwege gezondheidsklachten,-ik was 20 jaar ziek- kon ik niet veel meer. Uiteindelijk ben ik andere medicijnen gaan gebruiken die goed aansloegen, en het belangrijkste; ik ben beter gaan luisteren naar mijzelf, ik ga geen strijd meer aan met mijn lichaam, ga niet meer over mijn grenzen en geef veel aandacht aan mijn lijf. De frustratie van jarenlang niets kunnen, heeft denk ik mijn passie voor de sport bepaald. Het geeft zo’n ontzettend fijn gevoel als je opeens wel weer kunt wat je graag wilt. Ik dacht dat dit herstel tijdelijk zou zijn, voor één à twee jaar, en dat de sportieve drive in mij over zou gaan. Het is er nog steeds, en ik weet zeker dat dit nooit meer weggaat.

Het ziek zijn was een wijze les, ik heb geleerd dat wanneer je je fysiek goed voelt hoe ontzettend effectief dat op je mentale toestand is. Hoe veel fijner je als mens wordt ook, zoveel meer tevreden! Dit is de reden waarom ik dit graag over wil brengen aan anderen. Ik ben inmiddels personal coach en voedingsdeskundige. ik sta mensen hierin bij, Ik laat zien wat een gezond lijf doet. Sport maakt je een fijner mens.

Inmiddels ben ik een eigen bedrijf gestart, zie www.greenpowerfitness.nl.  Ik help mensen bij het ontwikkelen van een gezonde levenswijzen. Dat kan zijn in de sport en/of voeding. Ik bied bijvoorbeeld een traject van een aantal weken begeleiding. Samen kijken we dan wat het beste bij je past. Dit doen we op de sportschool. Alle informatie hierover staat inmiddels op mijn site”.

Dwars door een wak heen de kou ontberend, op weg naar een eendennest, dat is Marsha ook! Haar zorgzaamheid voor de dieren kent geen grenzen. In haar tuin is het een gezellige drukte.

“Ja, dat klopt. Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan als chauffeur op de dierenambulance, dat gaf mij erg veel voldoening. Door mjjn drukke werkzaamheden- ik werk namelijk ook voor een onderzoeksbureau uit Engeland- moest ik hier helaas mee stoppen.

Momenteel zijn het met name de muskuseenden waar ik mij voor inzet. Ik assisteer zo nu en dan Patricia van de Velde. Zij zet zich met hart en ziel voor de eendenpopulatie, dat deze niet groter wordt, en dat de overlast tot een minimum beperkt blijft. Ik help haar in contacten met instanties, doe wat PR werk en bied haar een helpende hand bij speciale omstandigheden. Zo lag er onlangs een nest op een eilandje waarvan de eieren verwisseld moesten worden. In een speciaal pak dook ik het ijskoude water in op weg naar het nest. Ondanks de kou keek ik er naderhand met een goed gevoel op terug. En zo zijn er meer hand- en spandiensten die ik verricht.

In mijn achtertuin bevindt zich een ” Medical Duck Hospital” hahaha… Een opvang voor de muskuseenden die gewond zijn. Muskuseenden waar geen onderkomen voor is, kunnen bij mij terecht. Ik sta in nauw contact met een dierenarts voor pluimvee die, mocht het nodig zijn, klaarstaat voor mijn zieke dieren.

Er lopen ook nog een aantal ganzen en kippen rond.

Mijn grote voorbeeld op aarde?
Ik kan geen naam noemen maar waar ik grote bewondering voor heb zijn mensen die hun eigen koers varen.
Dit is iets wat ik ook probeer na te streven. Mensen die in iets blijven geloven en volledig achter hun ideeën staan, ongeacht wat een ander daar van vindt. Prachtig vind ik dat!
Als ik iets zou kunnen veranderen in de wereld? Ik zou respect voor elkaar de wereld in brengen. Laat mensen zijn zoals ze zijn! Voel je vrij dat te doen waar je in gelooft.

Ja vrijheid in te zijn wie je werkelijk bent! “VRIJHEID” zou het kernwoord zijn!

Of ik een gelukkig mens ben?
Ja!. Ik heb op dit moment mijn leven ingericht zoals ik dat belangrijk vind. Hier hecht ik veel waarde aan. Ik zorg goed voor mijn omgeving, voor mijn dieren, en het belangrijkste, voor mijzelf. Ik luister naar mijn lichaam, naar mijn gevoel, en doe de dingen zoals ik dat belangrijk vind. Ook het vrijwilligerswerk geeft mij intens veel voldoening. Dit alles maakt mij een zeer tevreden en blij mens”.


Ik spreek mijn dank uit naar Marsha voor haar openheid en vertrouwen.
Anita.

[catlink volgende=”Volgende column van Anita” vorige=”Vorige column van Anita”]