Anita ontmoet……

Zij heeft oog voor detail, benut haar talenten, zet haar brein soms stil en voelt wat er te voelen valt. Spiritualiteit heeft zij geïntegreerd in haar bestaan, gaat voor authenticiteit en zet de meest uiteenlopende kunstwerken op het doek.
Een mooie ontmoeting met een ontwapenend persoon, een lekker kopje koffie en een openhartig gesprek aan mijn keukentafel.
Greet Beenhakker uit Nieuw-Beijerland heeft het leven lief!

Anita van Bruggen-Knape


“In onze huidige maatschappij hoeven we niet meer te voelen. Veel informatie wordt ons op een presenteerblaadje aangereikt”
“Uit het hoofd, in het lijf !” Ons hoofd maakt overuren. We hoeven niets meer te voelen. Weten we iets niet dan kunnen we het opzoeken op internet. Alles is te achterhalen.

Niet zo vreemd dat menigeen verstrikt raakt in een warboel van gedachten. Wat heeft gevoel ons te zeggen? De meesten weten dat niet, lopen er voor weg of hebben überhaupt geen weet dat gevoel aanwezig is.
Gevoel zie ik als een pakketje,een kado! We kunnen zelf bepalen of we de strik er vanaf halen of juist niet. Ik denk dat veel mensen er zelfs een extra knoop in leggen. Stevig dicht zodat er niets kan ontsnappen”.

Hooggevoeligheid speelde ook al in haar jonge jaren. Vaak voelde Greet zich niet begrepen en wist niet goed wat zij ermee moest.
Veel later is zij zich gaan verdiepen in wat er in haar speelde. Ze ontwikkelde een enorme drive in zelfontwikkeling en zette een grote stap op haar spirituele pad.

“Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mezelf, zag in dat wat ik voelde juist was, durfde erover te praten en mijn gevoelens naar buiten te brengen. Na vele losse cursussen in spirituele- en intuïtieve ontwikkeling ben ik intuïtieve mediamieke spiritualistische trainingen gaan volgen, gegeven door bekende mediums, tutors van het Arthur Findlay college in Engeland. Zij komen hiervoor ook naar de Zwanenhof in Zenderen. Deze trainingen waren de meest belangrijkste voor mij. Ik wilde namelijk antwoorden hebben over wat ik voelde.
Hun zienswijze volgens het “Spiritualisme” sprak mij enorm aan. Het klopte en voelde alsof ik thuis kwam. Hier kon ik mee verder!

Ik leerde contact te maken met de spirituele wereld, begon mijn mediamieke gave meer en meer te ont-dekken. Het viel allemaal op zijn plaats. Ik kwam in contact met gelijkgestemde personen. Dat voelde goed en fijn. We leerden veel van en met elkaar. Ik werd een gelukkiger en meer compleet mens.
Als ervaringsdeskundige begon ik cursussen “intuïtieve ontwikkeling” te geven. Dit doe ik nog steeds. Ik heb geen praktijk. Ik laat de dingen komen zoals het komt en ben altijd bereikbaar. Het is goed zo! Zo nu en dan volg ik een weekend of een workshop. Blijven ontwikkelen vind ik een pré. Er zijn geweldig goed opgeleide betrouwbare mediums in Nederland!

Het geeft me enorm veel voldoening om mensen te laten voelen en ze een weg te bieden in levensvragen en als brug te dienen om hen ik contact te brengen met overleden dierbaren. Daar geniet ik van!
Als ik zie hoe men aan het einde van de lessen weggaat, vol van verbazing over hun intuïtieve kennis die iedereen bij zich draagt, zoals bijvoorbeeld; je denkt aan iemand  op dat moment gaat de telefoon, je neemt op en aan de andere kant van de lijn is het juist de persoon waar je op dat moment aan dacht. Of je hebt iemand in gedachten en plots staat deze bij je voor deur, fantastisch! Pure intuïtie! En zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

Weet je, in onze Westerse wereld maakt ons brein overuren, we denken, peinzen, piekeren,veinzen in plaats van overdenken, stilstaan bij wat er werkelijk in ons leeft en wat we werkelijk voelen”.

De mooiste schilderijen en tekeningen komen voorbij als je Greet vraagt naar haar creativiteit, Ze volgde diverse opleidingen zoals onder andere creatieve handvaardigheid en mode- en modeltekenen. Ze bezocht jarenlang de vrije academie waar ze vele cursussen volgde.

“Ik maak aquarellen, schilder op doek, werk met acrylverf, pastelkrijt, maak tekeningen. Ook gebruik ik krijt voor het maken van waskaarten bestemd voor intuïtief lezen.

In mijn jonge jaren was ik altijd bezig met de kwast en potlood. Ging ik op vakantie dan gingen standaard mijn schilder spullen mee. Heerlijk vond ik het om in alle rust dat wat ik zag op het doek te zetten.
Van wat ik verkocht, daarvan betaalde ik weer een cursus aan de vrije academie in Delft. Ik heb daar 5 jaar cursussen gevolgd in allerlei teken- en schildersvormen. Een van mijn grote leraren was, de helaas overleden aquarellist, Dick Bos.

Ik heb een aantal exposities gegeven, van mijn eigen werk en van de jeugd waar ik destijds teken-en schilderles aan gaf in “Het Honk” in Nieuw Beijerland.

Momenteel volg ik een cursus Vedic Art in Mookhoek, schilderen vanuit de ziel, gegeven door Eleonore Broekhuijsen. Gevoelens op het doek zetten, van te voren niet weten wat het worden gaat. Niets moeten, voelen en doen! Heel frappant wat er tevoorschijn komt. Het verbaast met elke keer weer! Ik kan dan uren naar mijn werk kijken en zie steeds iets nieuws.

Creativiteit is een enorme passie van mij, ik ben altijd in beweging hierin en kan niet zonder!! Het is ook zo mooi bruikbaar tijdens het mediamiek werken. Al mijn levenslessen, dat alles een doel heeft leuk of niet leuk, kwamen en komen samen”.

Mijn grote voorbeeld op aarde ?
Die heb ik niet. Er is geen leven perfect. Ik ben mezelf. Ik zou niet in iemands schoenen willen staan. Ik heb wel enorm respect voor veel mensen, en vind veel knap en mooi wat men doet. Wat ik het allerbelangrijkste vind is authentiek zijn, leven zoals je bent, dingen doen zoals je diepste ziel het hier op aarde wilt volbrengen, met liefde en goeie moed. De wereld is van ons allemaal! Het maakt niet uit wie of wat je bent. Als kind zijnde begreep ik al nooit waarom er grenzen waren. Wie bepaalt dat ik meer recht heb dan iemand aan de andere kant van onze aardbol?

Als ik iets zou kunnen veranderen in de wereld?
Ik zou respect voor elkaar de wereld in brengen en acceptatie, laten zien dat niet iedereen is zoals men het zelf zou willen. Ieder mens is hier om zijn/haar eigen leven te leiden.

Laat elkaar vrij in wie je bent in vrede. Ik zou zorgen dat er geen rassenhaat zou zijn. Alle zieltjes zijn hetzelfde, sommige met een ander jasje aan, geel, blank, bruin, noem het maar op. Daar hebben wij het mee te doen!

Of ik een gelukkig mens ben?
Ja, ik voel me voldaan en dankbaar dat ik, ondanks mijn beperkingen ten aanzien van mijn gezondheid, de dingen mag doen die ik kan doen. Ik heb een geweldige man die mij ondersteunt, support, er altijd voor mij is, en zelfs met mij meegroeit in de lessen. Samen genieten we van zijn pensioen. Ik heb de mooiste kinderen op aarde, geweldige kleinkinderen, ik heb een huis, een dak boven mijn hoofd en te eten en te drinken.

Ik voel me rijk!

“Beste Anita, hartelijk dank dat jij dit interview mogelijk hebt gemaakt. Wat was het een bijzondere ongedwongen middag en een fijn gesprek waarin ik mijzelf mocht en kon laten zien!”


Ik spreek mijn dank uit naar Greet Beenhakker voor haar openheid en vertrouwen.

Anita

[catlink volgende=”Volgende column van Anita” vorige=”Vorige column van Anita”]