Alvast een beetje Valentijn bij DFTM!

Bert had weer een (liefde)volle uitzending en deze keer met een ode aan een dode die eigenlijk een ‘vreemde eend in de bijt’ is in dit programma. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

Ode aan de Dode
Om te beginnen de ‘vreemde’ ode aan de dode. Het ging over Matti Nykänen. Grote sportheld uit de jaren 80; meervoudig wereldkampioen, Olympisch kampioen schansspringen, winnaar Vierschansentoernooi. Overleed afgelopen week op 55-jarige leeftijd. Stond altijd al bekend als aparte persoonlijkheid, maar raakte aan lager wal door alcoholmisbruik en veroordeeld wegens geweldsdelicten. Zaken die je eerder bij popsterren verwacht en niet bij een sportheld. En laat Matti na zijn sportcarrière nou net popartiest geworden zijn. Maakte platen vanaf 1992. Afgelopen december zijn laatste release, samen met Yksi Totuus; Suomi…..over zijn vaderland; Finland.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Sinds vorig jaar laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van White Lies. “Tokyo” is de nieuwste single van hun gloednieuwe album “Five”. Wat ook hun 5e studioalbum is. Album is vorige week uitgebracht en kwam meteen heel hoog binnen in de album top 100. Er verschenen al 3 singles vooraf. Volgende week maandag staan ze in Paradiso, Amsterdam.

 

Vergeten Dansplaat0
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Alan Ross, die eigenlijk Massimo Repetto heet, scoorde een paar Italo hitjes in de jaren 80. “The Last Wall”, “Ciao” en “Valentino Mon Amour”. Geschreven door 2 grootheden uit de Italo Disco; Gino Caria en Sandro Oliva, die ook de mannen waren achter de grote Italo hits van Ken Laszlo. Verschenen op het legendarische Memory Records draaien wij vandaag, omdat het bijna Valentijnsdag is; “Valentino Mon Amour”.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs was van “Break Your Heart” van Taio Cruz. Al op 12-jarige leeftijd schrijft Taio Cruz nummers en werkt hij zich omhoog tot succesvol schrijver. Zijn track Your Game, dat hij in 2004 maakt, wint een Brit Award. Al snel start hij zijn eigen bedrijf, Rokstarr Music, waar in 2006 zijn eerste single I Just Wanna Know verschijnt. Met Come On Girl, waarop ook Luciana te horen is, weet hij voor het eerst een top 5-hit te scoren in het Verenigd Koninkrijk. In 2009 komen we Cruz tegen op Take Me Back van Tinchy Stryder, waarmee hij de top 3 in het Verenigd Koninkrijk weet te bereiken. Later dat jaar scoort hij met Break Your Heart (featuring Ludacris) zijn eerste nummer 1-hit. Die track waait ook over naar de Top 40 waar het in het voorjaar van 2010 twee weken op nummer 8 staat. Dynamite wordt later dat jaar zijn eerste top 3-hit.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip was van Pater Moeskroen. Van hun nieuwe album “De Reservebelgen” draaiden we “Ik Word Zo Vrolijk Van Jou”. Band bestaat al meer dan 30 jaar. We kennen ze natuurlijk van hun grote hit “Roodkapje”, waar nu ook weer een nieuwe versie van is uitgebracht (Roodkapje 2.0) en andere hits, zoals “Laat Maar Waaien”, “Hela Hola (Tut Hola)”. Ze toeren momenteel door het land om hun nieuwe album te promoten. De oorsprong van de band ligt in Amersfoort. Half jaren 80 traden ze als straatartiesten op en onderweg naar Frankrijk passeerden ze het Belgische Moeskroen en zo is de naam van de band ontstaan.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.