Afscheid van Klompentip bij DFTM!

Marthijs geniet even van de voorjaarsvakantie en Bert had weer een volle uitzending met weer een ode aan een dode. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

Ode aan de Dode
Om te beginnen brachten we weer een ode aan een dode, want vorige week overleed Gerard Koerts op 71-jarige leeftijd. Samen met zijn tweelingbroer Chris de oprichters van Earth & Fire. Grote successen vanaf eind jaren 60 tot begin jaren 80. Braken door met het door George Kooymans geschreven “Seasons”. Daarna kwamen vrijwel alle songs van de hand van de gebroeders Koerts. Vele grote hits volgden. Met “Weekend” scoorden ze zelfs een internationale hit. Broer Chris verliet kort hierna de band. Gerard ging nog even door met Earth & Fire en schreef het nummer “Dream” in 1981. Werd een bescheiden hitje.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs van deze week was “Adore” van de 18-jarige Jasmine Thompson. Ze is als 13-jarige bekend geworden door haar covers van o.a. Taylor Swift & Naughty Boy op YouTube. Na een samenwerking met Robin Schulz aan het nummer “Sun Goes Down” in 2014 is het snel gegaan voor deze Londense zangeres. Kort daarna kreeg ze een platencontract aangeboden bij Atlantic Records, waarna haar eerste eigen single “Adore” verscheen. Dit nummer heeft maar kort in de top 40 gestaan en is daarna eigenlijk weer in de vergetelheid geraakt. Mede door die reden is dit de keuze van Marthijs van deze week. Inmiddels heeft ze diverse albums uitgebracht met zowel gecoverde nummers als eigen muziek.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Sinds vorig jaar laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van FIDLAR; een punkband uit Los Angeles, opgericht in 2009. De band bestaat uit Zac Carper, Brandon Schwartzel, en de broers Elvis en Max Kuehn. De naam van de band is een acroniem voor ‘Fuck It Dog, Life’s a Risk’, een term die Zac en zijn huisgenoten gebruikten tijdens skaten. Ze brachten tot nu toe 3 albums uit. Hun nieuwste “Almost Free” is net uit. De track “Can’t You See” is één van de singles van dat album.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van de Duitse Eurodancegroep Culture Beat. De groep werd in 1989 werd opgericht door producer Torsten Fenslau. Op het hoogtepunt van het succes in 1993 overleed Torsten Fenslau bij een auto ongeluk. Zijn broer Frank zette het project voort, maar echte grote successen had Culture Beat niet meer. Het beste album was ongetwijfeld “Serenity” uit 1993. Feitelijk het laatste meesterwerk van Torsten Fenslau. Op dat album o.a. de wereldhit “Mr. Vain”, maar ook de vergeten dansplaat van vandaag “Anything”.

 

Klompentip
De Klompentip was van Martine Bijl. Zij is eigenlijk zeer veelzijdig. Presentatrice, comédienne, actrice, zangeres, panellid en na haar hersenbloeding in 2015 zelfs schrijfster van het boek “Rinkeldekink” waarin ze heel haar revalidatieproces beschrijft. Ze won vele prijzen, waaronder een Edison, de Gouden Televizierring en Gouden beelden voor haar rol in de komedie “Het Zonnetje In Huis”. Ze bracht dus ook muziek uit en omdat het bijna carnaval is, vandaag als allerlaatste reguliere klompentip “Het Limburgs Klaaglied” uit 1977.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.