Wandelen en wild eten op Tiengemeten

|10 februari|

Herberg Tiengemeten organiseert op zondagmiddag 10 februari een ruige winterwandeling met aansluitend een buffet van wildgerechten. Er zijn nog een paar kaarten…

Een stevige wandeling door het woeste en ruige landschap van Tiengemeten en dan lekker uitblazen en smullen van wildgerechten van het eiland. Dat is de succesvolle formule van de ‘wilde winterwandeling’. De tocht start om 14.00 uur met een kop warme chocomelk en een verhaal over de recente geschiedenis en de cultuur van Tiengemeten door de gidsen Hans en Ellen Willemsen van Vogelbescherming Nederland. Hans en Ellen weten dus ook heel veel van de vogels en planten en stippelen een ruige wandeling uit over de ‘toendra’s

van Tiengemeten’. Als het heel koud is wordt er lekker doorgestapt, als het winterweer op 10 februari wat milder is, zijn er wat meer uitstapjes naar plekken waar je veel vogels kunt zien.

Na een tocht van ongeveer twee uur, brandt het wintervuur buiten bij de herberg en is er een glaasje ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden. Binnen staat de ganzenstoof al op het vuur en liggen de Hooglanderburgers op de bakplaat. Ook zijn er wintergroentes en salades. Na de wildmaaltijd wandelt men terug naar de veerpont. Er is ook de mogelijkheid om een taxi te bestellen naar de veerhaven. De terugvaart is om 19.00 uur.

Kosten inclusief warme chocomel, wandeling met gids, glaasje likeur en wildbuffet: € 26,-. Kinderen tot 12 jaar: € 13,-. Exclusief retour veerboot. Veerpontkaarten zijn online te koop bij Natuurmonumenten voor €5,- pp (kinderen €3,-) of bij de veerman. Maximaal 40 deelnemers. Niet geschikt voor huisdieren. Taxibus terug naar de veerhaven: € 2,50 p.p.

Kaarten voor de ‘Wilde Winter Wandeling zijn uitsluitend verkrijgbaar op:

https://www.herbergtiengemeten.nl/cultuur/wilde-winterwandeling