Volop jubilarissen bij SHO

Bij SHO werd op zaterdag 5 januari de nieuwjaarsreceptie gehouden waarop ook de jubilarissen werden gehuldigd die 25, 40, 50, 60, 65 en 70 jaar lid zijn van de vereniging.
Er was weer een hele lijst met jubilarissen maar helaas kon niet iedereen aanwezig zijn.

25 jaar lid van SHO
Henk Boeter
Oud Flakkees politieman, kwam via zijn zoon Johan in aanraking met SHO en besloot om lid te worden toen SHO terugkeerde op het hoogste niveau, begin jaren negentig. Nog steeds trouw bezoeker van de thuiswedstrijden van het eerste elftal.
Marco van Bochove
werd ook lid toen het eerste elftal weer succesrijk werd. Ook nog steeds met grote regelmaat op de Kikkershoek aanwezig.
Jan Kuivenhoven
Behoeft geen nadere introductie. Speelde zo’n 300 wedstrijden in het eerste elftal waarvan een groot deel als aanvoerder. Daarna trainer SHO 2 en assistenttrainer bij het eerste elftal.
Dick Schutter
Talentvol keeper in de jeugd. Speelde daarna een hele periode in het Driemtiem (SHO 6) en werd daarmee een keer of vijf achtereen kampioen. Momenteel trainer van SHO 3.
Ronald Troost
Speelde ook jarenlang in het Driemtiem. Tegenwoordig een van de hoofdsponsors van de jeugd-afdeling.
Arwin de Koning
Deed als speler van Piershil in mei 1987 in de kampioenswedstrijd aan de Sportlaan SHO de das om door voor de gelijkmaker te tekenen waardoor uiteindelijk VVGZ de titel kon grijpen. Tegenwoordig enthousiast speaker bij de thuiswedstrijden van SHO 1.
Roeland Fokkinga
Doorliep het hele SHO-jeugdtraject. Speelt nu in SHO 6.

40 jaar lid van SHO
Cees Bijl
Zoon van SHO-legende Lou Bijl. Was net als zijn vader centrale verdediger en haalde eveneens het eerste elftal. Was ook enige jaren wedstrijdsecretaris.

50 jaar lid van SHO
Jan Tilro
Maakte met het zesde elftal een aantal opeenvolgende kampioenschappen mee met ook voor de toeschouwers aantrekkelijk voetbal.
John Barends
Speelde lange tijd net onder de top bij SHO, de elftallen 3 en 4. Heeft als voorzitter van Spirit eigenlijk te weinig tijd voor SHO.
Wim de Vries
Was geen groots voetballer maar speelde voor de fun jarenlang met vrienden in ”Het Dertiende”. Maakt deel uit van de sponsorcommissie en van het ”gele-hesjesteam” bij de thuiswedstrijden van SHO 1.
Arie Kegel
Na zijn voetballoopbaan (SHO 2 en 3) leider geweest van het derde elftal. Daarna bijna 15 jaar voetbaltechnisch manager van de SHO-selectie. Door drukke werkzaamheden momenteel minder actief voor de vereniging.
Ruud Horyon
Speelde ook voor zijn plezier in ”Het Dertiende”. Nu nog met een groepje leeftijdsgenoten op donderdagavond actief. Was redactielid van clubblad De Spil en zelfs eindredacteur van het legendarische SHO-Magazine. Na de huldiging refereerde Horyon nog aan het feit dat in het jaar dat hij lid werd (1969) SHO er in slaagde om voor de derde keer op rij de KNVB-beker te winnen, die nog steeds pronkt in de kantine. Verder citeerde hij uit het boekje “50 jaar Steeds Hooger”: “Veel belangstelling was er voor de ALV van 1969, er waren ruim 80 leden, waarop o.a. ook het voor onze vereniging niet gemakkelijke besluit werd genomen om in de kantine bier te gaan verkopen. Lang was dit gezien als een kwalijke zaak. Het bestuur beloofde er op toe te zien dat er zich geen excessen zouden voordoen.” Overigens was Horyon lidnummer 501 dat destijds werd ingeschreven.

60 jaar lid van SHO
Arie de Groot
Speelde ook in een vriendenelftal. Individueel ijzersterk en ongekend doeltreffend. Regelmatig topscorer van zijn elftal.

65 jaar lid van SHO
Wim van Rij
Als oudste van vijf jongens uit een echte SHO-famile een echt onverzettelijke verdediger in de lagere elftallen van SHO. Nog steeds trouw supporter van SHO 1.
Cees Weeda
Oud-eerste elftalspeler die met het vorderen der leeftijd lager ging spelen en daar toch een paar maal kampioen werd. Was bestuurslid, lid van de ledenraad en wat langer geleden ook jeugdtrainer.
Volgt ook nog steeds het eerste elftal.
Aart van der Waal
Maakte als eerste elftalspeler de opkomst van de meest succesvolle SHO-periode mee. Moest door blessureleed zijn schoenen al vroeg aan de wilgen hangen, maar was vervolgens nog een hele periode scheidsrechter. Was bestuurslid en sponsor van SHO.
Wim Biesheuvel
Was als voetballer niet bepaald opvallend, was jeugdleider en werd uiteindelijk een meer dan
verdienstelijk scheidsrechter. Jarenlang voor de KNVB scheidsrechtersrappporteur. Ziet nog vrijwel elke thuiswedstrijd van SHO. Toen Wim nog als scheidsrechter actief was ontbrak het hem niet aan zelfvertrouwen gezien zijn inmiddels legendarische uitspraak destijds (rond 1970): ”er zijn maar twee  goeie scheidsrechters in Nederland, Leo Horn en ik. Leo Horn is inmiddels gestopt, dus ik ben de beste…”.

70 jaar lid van SHO
Cees Stolk
Na een niet imponerende voetballoopbaan kwam Cees onder voorzitter Arie Baars in het bestuur. Hij regelde jarenlang de formulieren van de voetbalpoule -en later ook de lotto- wat in die tijd elk jaar een flink bedrag opleverde voor de verenigingskas. Daarnaast was Cees ook leider van SHO 3 wat destijds op het voor dat elftal hoogst bereikbare niveau speelde. Was 20 jaar bestuurslid waarvoor hij werd benoemd tot ere-lid van SHO.
Stolk (83) is na Frans van de Marel (83), Johan Loe van Zuuren (88), Lies Mourits (†), Herman Brussaard (†) en Piet Kooiman (†) de zesde persoon die de mijlpaal van 70 jaar lidmaatschap van SHO mag bereiken.

Lid van Verdienste van SHO
Ad Mourits
Toen hij zelf nog voetbalde was Ad een makkelijk en veel scorende spits. Maakt al langere tijd deel uit van het bestuur van de supportersvereniging.
Bij de make over van de kantine in 2015 heeft hij -uitgerekend op de warmste dagen van het jaar, helemaal ingepakt in wit pak met masker- de wanden van de kantine van een kleurtje voorzien.
Schijnt elke herfst naar Spanje af te reizen om dan half november per boot met een aantal assistenten -die, opvallend genoeg, allemaal dezelfde voornaam hebben- weer terug te keren in ons land. In die hoedanigheid bezoekt hij ook jaarlijks de jongste jeugd van SHO die hem dan bij binnenkomst in de kantine verwachtingsvol en luidkeels toezingen.

Bij de foto:
Staand vlnr: Cees Stolk, Wim van Rij, Arie de Groot, Arwin de Koning, Bas Verbaas (voorzitter SHO), Cees Bijl, Wim Biesheuvel.
Gehurkt vlnr: Ruud Horyon, Ad Mourits, Ronald Troost.