Tweede voorronde bandcompetitie Grote Prijs van Dordt

| 19 januari |

Na een succesvolle eerste voorronde van de vernieuwde Band Boost, de Grote Prijs van Dordt, vindt op zaterdag 19 januari 2019 de tweede voorronde plaats.

Deze bands gaan de strijd aan voor een plek in de finale op zaterdag 11 mei 2019, naast de vorige voorrondewinnaar Vermin:

* Graftak – Poppunk/rock, Rotterdam

* Bone Yard – alternative rock, Schiedam

* Mental Shift – Shoegaze/Alt.Rock, Zwijndrecht/H.I. Ambacht

* Mr Overdrive – Alternative Rock, Rotterdam

* Rockford – Rock/Stoner, Noordhoek

Prijzenpakket

Deze talenten maken kans op felbegeerde prijzen als optredens op festivals als Wantijpop en Noordparkfestival, 2 dagen studiotijd bij ProSound Media, een professionele artiestenfotoshoot in theaterzaal Ketel 2, een promopakket met o.a. een backdrop, stickers en een eigen bassdrumvel met het bandlogo, een optreden in Bibelot, een productiedag en gratis repetitiesessies.

Stuk voor stuk prijzen waar je als band echt iets aan hebt om een stapje verder te komen en jezelf op de kaart te zetten.

Band Boost = Grote Prijs van Dordt

De Grote Prijs van Dordt, voorheen Band Boost, is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en, misschien wel het belangrijkste, biedt een podium voor deze artiesten.

De laatste editie van de Band Boost werd gewonnen door metalband The Great Hurricane Escape en zij wonnen daarmee onder andere een optreden op Wantijpop, wat voor veel bands een belangrijke mijlpaal is. Zij spelen 5 januari 2019 ook op een speciale Grote Prijs van Dordt Showcase in de Power Stage van Bibelot, samen met tweede prijswinnaar No More Heroes uit Zwijndrecht.