Techniekles in groep 3

Afgelopen maandagmiddag heeft groep 3a van OBS de Schelf een gastles techniek gehad van dhr. B. Snijders van techniektalent.nu. Hij verzorgde de inleiding.

Nadat de juf allemaal plastic afval had verzameld, maakten de kinderen vervuild water na in het klein. Daarna gingen ze in 3 groepen praten over hoe verschillende mensen, dieren, sprookjesfiguren het plastic-probleem zouden kunnen oplossen. Als derde gingen de kinderen aan de gang met waardeloos materiaal. De opdracht was: Maak een apparaat wat het plastic op kan ruimen. Dit kon uitgeprobeerd worden in onze eigen plasticafvalbak.

De kinderen kwamen met hele originele ideeën. Zij waren erg enthousiast bezig met dit actuele onderwerp. Misschien is er een toekomstige uitvinder tussen de leerlingen, die dit urgente probleem gaat oplossen voor ons!