SHO – RVVH: mooie overwinning voor Hoeksche Waarders


Na de winterstop van vijf weken is deel twee van de competitie hervat met voor SHO de thuiswedstrijd tegen RVVH. De 100-jarige Ridderkerkers nemen tot ieders verbazing na de degradatie uit de hoofdklasse de laatste plaats in op de ranglijst, maar dat wilde geenszins zeggen dat het voor SHO een makkie zou worden. De wit/zwarten bivakkeerden vorig weekend in Benidorm en speelden daar een oefenwedstrijd tegen zondag tweedeklasser Germanicus (Coevorden) die op een 7-2 nederlaag werd getrakteerd.
Trainer Sander Fakkel kon weer beschikken over Danny Kerpel die in de uitwedstrijd tegen SV Poortugaal een breuk(je) in een vinger opliep en daardoor de laatste twee wedstrijden van 2018 moest missen.
Vanaf de aftrap op de ijskoude Kikkershoek nam RVVH de teugels in handen en was het SHO dat hoofdzakelijk achter de feiten aanliep. Er ontstonden een aantal riante mogelijkheden voor de gasten waarbij  zowel Bob Bison als Dennis Groosjohan keeper Peter Konings te hulp moesten schieten door de bal uit de gapende doelmond op te ruimen. Konings moest zelf ook vol aan de bak toen aanvoerder Papito Merencia vrij voor hem opdook. Er zat toen al een kwart van de wedstrijd op en SHO was nog nauwelijks op de Ridderkerkse helft geweest, waardoor doelman Spelde hoofdzakelijk stond te koukleumen. Maar rond het half uur namen de gasten even wat gas terug wat hen -achteraf gezien- fataal werd. Een diep ingespeelde bal in de zestien van RVVH werd door Ricky Bokhoven net voldoende getoucheerd om Spelde te verrassen: 1-0 zwaar tegen de verhouding in. Drie minuten later werd de verbazing in beide kampen langs de lijn nog groter toen Bob Vermunt vanaf buiten het strafschopgebied volop van de vrijheid profiteerde en met een fraaie curve het leer buiten bereik van Spelde in het doel liet verdwijnen: 2-0. Feitelijk uit het niets zat SHO zo in no time op een comfortabele voorsprong
Kort daarna toch tegenslag voor SHO want Bob Bison moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Wilshon Lima. De van Barendrecht teruggekeerde verdediger speelde alleen de openingswedstrijd tegen BVCB en bleef daarna vanwege blessures aan de kant.
In de slotminuut voor de thee kreeg Larbi el Harouchi nog een mogelijkheid maar zijn schot verdween net naast het doel.

In het begin van de tweede helft zag Kevin Angel Queijo zijn mogelijkheid ook langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen waarna de gasten de jacht openden op de aansluitingstreffer. Er ontstonden veel lijf-aan-lijf duels waardoor scheidsrechter Van Klinken veelvuldig moest ingrijpen. Uiteindelijk was de fluitist genoodzaakt om negen keer het gele karton tevoorschijn te toveren. Op driekwart van de wedstrijd lag het spel geruime tijd stil vanwege een blessure van Remon Luksch die uiteindelijk per brancard naar de kleedkamer verdween. Zijn kwetsuur lijkt uiteindelijk gelukkig mee te vallen.

Bij SHO kwamen ook de weer herstelde Ingmar van Bruggen en Jasper Huisman als invallers in het veld. Zij kwamen tot dusver door blessures niet verder dan vier wedstrijden en hebben vanaf half oktober moeten toekijken. Met alleen nog Robin Winkels aan de kant met lichte hamstring klachten zit Fakkel weer goed in de selectiespelers.

Omdat de Beijerlandse afweer de zaakjes goed voor elkaar had leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor wat betreft de overwinning. Maar al ruim in blessuretijd zag Van Klinken een overtreding van Dennis Groosjohan binnen het strafschopgebied wat hij bestrafte met geel en een penalty. Brandon Könemann gaf vanaf elf meter Peter Konings geen enkele kans: 2-1. In de resterende minuten draaide RVVH nog even vol de gaskraan open, maar SHO slaagde erin om staande te blijven en houdt met de -misschien niet verdiende, maar daar praat aan het einde van de rit niemand meer over- overwinning de tweede plaats in handen.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Giovanni Breevaart, Rowdy Rijsdijk, Larbi el Harouchi; Kevin Angel Queijo, Bob Vermunt, Ricky Bokhoven.

Wissels:
40’ Wilshon Lima voor Bob Bison
70’ Ingmar van Bruggen voor Larbi el Harouchi
75’ Jasper Huisman voor Kevin Angel Queijo
Doelpunten:
30’ 1-0 Ricky Bokhoven
33’ 2-0 RBob Vermunt
90+5 Brandon Könemann (strafschop)
Kaarten:
Scheidsrechter Peter van Klinken had geel voor Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Giovanni Breevaart, Kevin Angel Queijo en Bob Vermunt van SHO en Papito Merencia, Donovan Lioe Anjie en Ibrahim el Koubai van RVVH.

26-01-2019 Brielle – SHO
Zaterdag de eerste terugwedstrijd van dit seizoen als SHO op bezoek gaat bij Brielle. De fusieclub uit de vestingstad bezorgde SHO op 3 november de eerste nederlaag en lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. In april vorig jaar werd het met 3-6 een doelpuntrijk festival. Aanvang 14.30 uur.