Remise bij ‘s-Gravendeel tegen Hermes DVS

VV S-Gravendeel

Het is ’s-Gravendeel niet gelukt om met winst van het veld te stappen tegen vierdeklasser Hermes DVS. ’s-Gravendeel probeerde in het begin druk te zetten en zodoende een vroege treffer te forceren. Het kreeg daarvoor ook enkele mogelijkheden. Zo was Jelle van der Starre dicht bij een treffer, maar zijn ‘stiffie’ over de Hermes DVS doelman ging net naast. Even later kreeg dezelfde Van der Starre een kans, maar die werd verijdeld door een Schiedamse verdediger.

’s-Gravendeel kwam via een strafschop op voorsprong. Ivar de Boer werd binnen de zestien bij zijn schouder gegrepen en ging onderuit. Strafschop oordeelde de arbiter. Sven Akkerman benutte beheerst de toegekende strafschop 1-0.

Hierna ging ’s-Gravendeel op jacht naar een tweede doelpunt, maar slaagde daar niet in. Hermes DVS kwam zelfs een aantal keren gevaarlijk bij het ’s-Gravendeelse doel. Maar doelman Dennis Sleiffer behoedde zijn ploeg met enkele knappe reddingen voor een tegendoelpunt. ’s-Gravendeel werd slordig en leed veelvuldig balverlies. De rust werd dan ook behaald met de krappe 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was het bij ’s-Gravendeel niet veel beter. De Seuters konden elkaar maar lastig vinden en veelal werden er foutieve passes gegeven. Zodoende kreeg Hermes DVS kansen op de gelijkmaker. Het was aan doelman Dennis Sleiffer te danken dat ‘s-Gravendeel tot de negenenvijftigste minuut geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. Maar in die minuut was hij wel geslagen na slecht uitverdedigen, 1-1. Hermes DVS kreeg zelfs nog mogelijkheden om tot voorsprong te komen. Maar uit twee identieke situaties kon men niet tot score komen. Twee vrije trappen op de rand van het strafschopgebied werden hoog overgeschoten.

In de slotfase poogde ’s-Gravendeel nog om met winst van het veld te stappen, wat dus uiteindelijk niet lukte. Acht minuten voor het eindsignaal twee opvallende wissels. Twee uit de JO17-1 maakten hun debuut.

Bryan Bos en Nathan Verbeek kregen van trainer Barry Schipper de gelegenheid om hun eerste speelminuten te maken voor ’s-Gravendeel 1.

Volgende week wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen vv Pernis. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reiner Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong, Jorrit van Driel, Job v/d Vorm (82ste Bryan Bos), Ivar de Boer (57ste Ayhan Qasimov), Jelle v/d Starre, Sven Akkerman (57ste Zoey Hoogwerf), Marco Kruijthof (82ste Nathan Verbeek)

Tekst: Jeffrey Nathalia, elftalleider van
‘s-Gravendeel.