Prinses Maxima boom alsnog verhuisd

Hij was enkele jarenlang onderwerp van gesprek tussen ondermeer de gemeente Binnenmaas, HW Wonen, Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior en enkele buurtbewoners: De Prinses Maxima boom bij het inmiddels gesloopte, voormalige verzorgingshuis Immanuël. Op dit terrein zal uiteindelijk nieuwbouw gaan verrijzen en dus stond de boom in de weg.

De nog jonge boom is natuurlijk wel een officiële herdenkingsboom en daarom wilden ondermeer de lokale Oranjevereniging, die destijds de boom had betaald, enkele buurtbewoners en Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior dat hij op de één of andere manier behouden bleef. Door b.v. inpassen in de bouwplannen of verplaatsen. Eerdere plannen om de boom naar de Oranjestraat te verhuizen bleken niet haalbaar. En inpassen in de nieuwbouwplannen was achteraf ook geen optie. Einde vorig jaar heeft de gemeente Binnenmaas de knoop toch doorgehakt en kon de Prinses Maxima boom een goede honderd meter verplaatst worden naar het ‘ecologische’ plantsoen, wat vlakbij het voormalige zorgcentrum De Welhof is gelegen. Deskundigen van de Nat. Bomenbank hebben de klus geklaard. Een honderd procent garantie dat de boom het ook gaat overleven is er niet, maar er is mede dankzij de inspanningen van de groen-ambtenaren van Binnenmaas nu alles aan gedaan om hem een nieuwe toekomst te geven. Als de boom zijn ‘tweede leven’ op deze nieuwe locatie weer oppakt, zal er ook worden nagedacht over een nieuw aanduidingsbordje. Het eerder vervaardigde bordje is jammer genoeg verdwenen.