Overtuigende overwinning waterpoloheren ZVS na winterstop

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 19 januari 2019 de elfde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van de KNZB Regio West. Op het programma stond de confrontatie met de heren van ZPS 1 uit Bergambacht in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel.

Op voorhand stond vast dat het een duel van formaat worden tussen de twee subtoppers, de ’s-Gravendelers bezetten de vierde plaats en de heren uit Bergambacht staan derde. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen pakte ZVS in Bergambacht al de winst. Ook dit keer bleek ZVS uiteindelijk de beste papieren in huis te hebben. Keeper Sjoerd van Oudheusden vervulde als keeper met regelmaat met zijn reddingen een heldendaad.

Ondanks dat coach René Pagels niet over zijn gehele selectie kon beschikken, had hij voldoende spelers om met een volwaardig team aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Simone Brobbel mocht als pupil van de week de wedstrijd openen door na het startsignaal de bal in het water te gooien. Wessel Boersma opende de score maar meer doelpunten zouden er in de eerste periode niet meer volgen.

De tweede periode was al ruim over de helft van de speeltijd alvorens er weer werd gescoord. Wederom trof ZVS eenmaal doel, ditmaal was het Robert van Son uit een strafworp. De bezoekers speelden slechts een kleine rol van betekenis tegen het sterke ZVS.

In het derde kwart wisten de gasten voor het eerst te scoren. De ’s-Gravendelers bleken niet gestoord en vervolgden hun jacht naar doelpunten. Deze kwamen via Dennis Brobbel en Robert van Son.

In de vierde en tevens laatste periode vielen de meeste doelpunten te noteren. Beide ploegen wisten driemaal tot scoren te komen. ZVS bouwde in rap tempo de voorsprong verder op tot 6-2 dankzij goals van Wessel Boersma en Robert van Son. In het slotakkoord trof Daan de Zeeuw doel uit een manmeer. ZPS redde de eer en pikte in de laatste seconden nog snel hun vierde doelpunt mee.

Door dit behaalde resultaat is ZVS gestegen van de vierde naar de derde plaats in de competitie.

Eindstand: 7-4

Periodestanden: 1-0, 1-0, 2-1, 3-3

Doelpuntenmakers: Robert van Son (3x), Wessel Boersma (2x), Daan de Zeeuw en Dennis Brobbel (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 26 januari 2019 tegen De Linge/PCG (SG) H3 in zwembad Berenschot te Leerdam om 20.00 uur.